Site icon studentus.md

Învestirea lui Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA

SUA

Imagine simbol

Ziua de 20 ianuarie 2021 va marca istoria Statelor Unite ale Americii, prin investirea în funcția de președinte a lui Joe Biden. Ceremonia oficială marchează începutul unei noi preşedinţii şi va avea loc la Washington D.C.

Momentele cele mai importante din timpul ceremonii sunt: depunerea jurământului, investirea în funcţie de către preşedintele Curţii Supreme de Justiţie și primirea codurilor nucleare.

În contextul crizei pandemice amploarea sărbătorii va fi  „extrem de limitată”, a anunțat echipa de tranziție a lui Biden, cerându-le totodată americanilor să evite să călătorească spre capitala federală, apel care a tot fost repetat de autoritățile din Washington după asaltul asupra Congresului SUA, citează https://romania.europalibera.org/a/%C3%AEnvestirea-celui-de-al-46-lea-pre%C8%99edinte-al-sua-5-puncte-esen%C8%9Biale-/31053271.html.

Un fapt inedit al acestei ceremonii este absența fostului președinte Donald Trump, de la ceremonia de investire. Anunțul a fost făcut recent de către Trump pe Twitter.

Imnul național va fi cântat de către Lady Gaga – o susținătoare fidelă a președintelui ales, care a făcut campanie alături de Biden in zilele ce au precedat scrutinul prezidențial, iar după depunerea jurământului, actorul Tom Hanks va fi gazda unui program televizat de 90 de minute.

 

 

Exit mobile version