Personalitatea și legenda Margaretei

0
22
Margareta

Este derivat din latinescul „Margarita”, care provine de la cuvântul grecesc margarites și semnifică „perlă”.

Purtătoarea numelui de „Margareta” are calități de lider și organizare, dar are dificultate în a se concentra și a sistematiza eforturile pe care le depune în îndeplinirea obietivelor. Își dorește un standard de viață ridicat și cea mai bună calitate pentru toate posesiile materiale. Este prietenoasă, se face placută de ceilalți, are un simț dezvoltat al umorului, o personalitate placută și îi place să socializeze.

Legenda Margaretei
Legenda spune că Margareta era o prințesă deosebit de frumoasă, care fusese promisă la naștere Împăratului Florilor. La vârsta de 16 ani, Margareta se îndrăgostește de un prinț nespus de frumos și viteaz. Cei doi se iubesc și planuiesc să fugă împreună pentru a se putea căsători și pentru a scapa de promisiunea făcută Împăratului Florilor.

Împăratul Florilor afla și îl provoacă pe prinț la duel. Cei doi se bat în săbii și paloșe 3 zile și 3 nopti și în final prințul este ucis. Speriată și îndurerată, Margareta fuge în munți, iar Împăratul Florilor fuge pe urmele ei. Dându-și seama că nu are scapare, Margareta se roagă, plângând, să moară mai bine decăt să fie a Împăratului Florilor. Ruga îi este ascultată și Margareta moare, iar lacrimile ei sunt transformate într-un șirag de perle.

Îndurerat și dându-și seama de greșeala făcută, Împăratul Florilor o transformă pe Margareta într-o floare albă, pentru ca aceasta să poată trăi veșnic fără ca cineva să o poată atinge.

Lasă un comentariu