Site icon studentus.md

4 trucuri pentru a trece cu bine peste examene

Cu examenele care se apropie, ar trebui să vă gândiți cum să vă îmbunătățiți gestionarea timpului și să vă organizați zilele astfel încât să puteți găsi echilibrul potrivit între viața de acasă, muncă și universitate.

Acordând timp pentru a-ți aranja prioritățile, vă puteți oferi cea mai bună șansă de a rămâne organizați în timpul perioadei de examen, ceea ce, la rândul său, poate contribui la reducerea stresului, ceea ce poate fi diferența dintre succes și eșec la universitate.

1) Ce trebuie să faceți?

Prima etapa a îmbunătățirii gestionării timpului este să enumerați absolut tot ceea ce trebuie să faceți. Acest lucru poate părea evident, dar vorbind din experiență, majoritatea studenților au tendința de a lăsa sarcini importante până în ultima clipă, ceea ce poate avea un impact asupra calității muncii lor și asupra gradului lor global.

Includeți orice termene universitare, precum și orice schimburi pe lista și notați cât timp va lua fiecare prioritate din programul dvs.

2) Creați un program de viață

Găsiți un instrument de organizare care funcționează bine pentru dvs și adăugați lista priorităților. Există multe aplicații de gestionare a timpului care vă pot ajuta în acest sens. De asemenea, gândiți-vă când sunteți cei mai atenți, astfel încât să vă puteți planifica perioadele de studiu în aceste vremuri.

Găsiți timp pentru socializare, dar asigurați-vă că aveți suficient somn. Majoritatea oamenilor au nevoie de 7 – 8 ore de somn în fiecare noapte pentru a rămâne atenți în timpul perioadelor de studiu.

3) Fii flexibil, dar realist

În mod obișnuit, luați în jur de 8-10 ore pe zi pentru a lucra, a studia, a socializa și pentru orice altceva practic de care trebuie să faceți.

În calitate de student cu normă întreagă, este de așteptat să dedicați 35 de ore pe săptămână studiilor universitare, inclusiv timp petrecut în seminarii și cursuri.

4) Evitați amânarea și distragerea atenției

O modalitate de a evita amânarea este aceea de a vă gândi la diferitele locuri unde ați fost cel mai concentrat?
Amintiți-vă, ceea ce funcționează pentru o persoană ar putea să nu funcționeze neapărat pentru dvs. Pentru unii, studierea cu prietenii poate limita productivitatea. Dar pentru alții, studiul în grupuri poate contribui la creșterea motivației și evitarea amânării.

Exit mobile version