Site icon studentus.md

Castravetele și beneficiile lui uimitoare pentru sănătate.

castravete

Castraveţii nu au primit atenţia cuvenită până acum, mai ales în comparaţie cu beneficiile asupra sănătăţii ale altor legume. Însă această legumă oferă o combinaţie unică de nutrienţi ce ne ajută să ne menţinem hidrataţi, să scăpăm de toxine şi, de ce nu, să ne împrospăteze tenul, mai ales pielea sensibilă de sub ochi. În fruntea listei substanţelor nutritive din castravete se află cucurbitacina, lignanii şi flavonoidele. Aceste trei tipuri de fitonutrienţi care se regăsesc în castraveţi ne oferă beneficii importante, în special antioxidante, antiinflamatorii şi anticancer.

„Prevent Disease“ a realizat o listă cu 20 de beneficii ale castraveţilor, care mai de care mai surprinzătoare.

1. Castravetele ne hidratează. Dacă eşti prea ocupat să bei apă îndeajuns, ronţăie un castravete răcoritor, care este format din 96% apă. Vei compensa cu succes lipsa apei din organismul tău.

2. Castravetele luptă cu arsurile, şi interne şi externe. Dacă mănânci castravete, organismul tău va scăpa de nesuferitele arsuri la stomac. Mai mult, dacă aplici castravete pe piele când este arsă de soare, durerea se va diminua.

3. Castravetele elimină toxinele. Toată apa din castravete se comportă ca un fel de mătură virtuală care va curăţa toxinele din sistemul tău. Dacă mănânci regulat castravete, e posibil chiar să dizolve şi pietrele la rinichi.

4. Castravetele e plin de vitamina A, B şi C, întărind sistemul imunitar, dându-ţi energie şi oferindu-ţi un ten luminos. Dă-i mai multă putere castravetelui şi combină-l într-un „smoothie“ (suc de legume) cu morcovi şi spanac.

5. Castravetele întăreşte articulaţiile. Silica din castravete ajută la întărirea ţesuturilor de legătură din jurul muşchilor şi articulaţiilor.

6. Castravetele este plin de minerale bune pentru piele, cum ar fi magneziul, potasiul şi siliciul. Acesta este motivul pentru care această legumă se foloseşte foarte mult în tratamentele din spa-uri. Vitamina K, fierul şi calciul contribuie la un ten strălucitor şi la un plus de energie.

7. Castravetele este un ajutor în eliminarea kilogramelor în plus. Adaugă castravete la salate şi la supe sau pentru a mânca humus, în loc de pâine, foloseşte o felie de castravete.

8. Castravetele întinereşte ochii. Feliuţele de castravete răcite în prealabil sunt deja un clişeu în tratamentele cosmetice, dar nu degeaba: castravetele ajută la reducerea pungilor de sub ochi.

9. Castravetele reduce şi riscul de cancer. Câteva studii au descoperit puterile castravetelui de a reduce riscul incidenţei mai multor tipuri de cancer.

10. Castravetele stabilizează tensiunea sanguină. Pacienţii cu probleme de tensiune, şi mare şi mică, îşi reduc simptomele mâncând castravete.

11. Castravetele împrospătează respiraţia. Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor şi împrospătează respiraţia.

12. Castravetele ajută la digestie, fibrele din el fiind un aliat de nădejde.

13. Castravetele este bun pentru păr şi unghii. Silica, mineralul minune din castravete, va conferi strălucire şi va întări părul şi unghiile.

14. Castravetele alcalinizează organismul. Castravetele îţi va aduce organismul într-o stare mai alcalină, fapt care înseamnă mai puţine boli.

15. Castravetele vindecă mahmureala. Câţiva castraveciori proaspeţi înainte de a te băga în pat vor oferi organismului cu zaharurile necesare, vitamina B şi electroliţi. Astfel, intensitatea mahmurelii de a doua zi va fi mult redusă.

16. Castravetele alină durerile musculare şi de articulaţii. Toate acele vitamine şi minerale din castravete îl transformă într-un inamic de temut pentru durerile musculare sau cele de încheieturi.

17. Castravetele ţine rinichii în formă, scăzând nivelul acidului uric din organism.

18. Castravetele este bun pentru diabetici. Cei care suferă de diabet se pot bucura de un castravete şi să beneficieze şi de ce are el mai bun: conţine un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină.

19. Castravetele reduce stresul. Aroma unei infuzii de castravete te va calma.

20. Castravetele reduce colesterolul. Un compus numit „sterol“ din castravete ajută la reducerea colesterolului „rău“, adică LDL – lipoproteinele cu densitate mică.

Exit mobile version