Iarna ne dă bătăi de cap din punctul de vedere al sănătății, răceli, gripe, viroze, uneori nici medicamentele nu ne scapă așa ușor. Studentus îți vine în ajutor cu cîteva metode naturiste de prevenire și tratare a răcelilor.
Pe lîngă faptul că hainele groase și călduroase nu trebuie să lipsească din garderoba noastră, alimentația la fel joacă un rol foarte important. Iată aici cîteva ingrediente care te ajută la prevenirea gripelor și îți ridică imunitatea:
– ARDEIUL IUTE sau boiaua de ardei, stimulează metabolismul. De asemenea, sunt bogate in beta caroten care este transformat în vitamina A în sânge şi lupta împotriva infecţiei.
este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajuta în prevenirea răcelilor comune, mai previne bolile gastrointestinale.
– GHIMBIRUL Foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii, ghimbirul este recomandat doar mestecat pentru: inflamații ale gîtului, laringitei și tuse.
– CEAPA da, știu că nu miroase tocmai atît de plăcut dar tocmai ea poate să îți fie un bun prieten pe timp de iarnă și nu numai. Zdrobește o ceapă și ține-o în dreptul nasului. Îţi va desfunda nasul imediat şi te va ajuta să dormi bine, să te odihneşti, aşa că este un alt truc bun de luat în seamă din seria tratamente pentru răceală şi gripă.
– PROPOLIS Tinctura de propolis se consumă câte o linguriţă, dimineaţa şi seara, cu puţin ceai, în timp ce echinaceea se foloseşte sub formă de extract, tinctură sau comprimate.Se administrează încă de la debutul gripei şi până la ultimul stadiu al ei.
Nu uităm desigur nici de lămîie și miere, iarna fără ele parcă nici nu e iarnă așai? Pe lîngă faptul că lămîia întărește imunitatea, mai ameliorează și durerile în gît . Un ceai de lămîie cu miere în fiecare dimineață și seară chiar îți vor face bine, te v-a încălzi și te va scăpa de raceală mai repede.
Și pentru că iarna nu se grăbește să plece, ai grijă de tine și de sănătatea ta.