Site icon studentus.md

6 sfaturi cum să petreci Sărbatorea Paștelui fără kilograme în plus

Masa de Paşte se apropie tot mai mult şi mulţi dintre noi ne gândim la faptul că sigur o să punem ceva kilograme pe noi în doar câteva zile – kilograme pe care apoi o să ne chinuim să le dăm jos. Aşa trebuie să fie oare?

Ei bine nu! Într-adevăr bucatele de sărbători reprezintă adevărate bombe calorice care consumate nepotrivit pot să ne cauzeze creşterea în greutate sau şi mai rău, dureri stomacale. În acest caz, este clar, masa de Paşte ne este duşman. Cum o transformăm însă într-un adevărat prieten fără să renunţăm la ceea ce ne place?

Iată câţiva paşi simpli care să te ajute să treci cu bine de sărbătorile Pascale şi să te simţi la fel de bine ca în fiecare zi:

1. Nu renunţa total la cozonac sau pască, schimbă-le doar rolul! De ce să consumi aceste alimente după masă sau la gustarea de după-masă? Atunci sigur eşti plin, iar organismul tău îţi spune că nu îşi mai doreşte nimic altceva. Foloseşte-le pentru a crea un alt moment frumos în familie. Trezeşte-ţi toată familia la ora 8 în ziua de Paşte, pregăteşte cafea şi ceai şi în loc de mic dejun consumaţi o porţie din aceste bunătăţi. Chiar dacă sunt calorice, consumate dimineaţă, într-o cantitate potrivită o să te facă să nu îţi mai doreşti să mănânci în plus în restul zilei şi o să îţi ofere şi satisfacţia că te-ai răsfăţat fără să îţi faci rău!

2. Regândeşte preparatele pe care o să le ai la masă! Cine spune că nu poţi să revoluționezi ceea ce pui pe masă şi că e obligatoriu să ai un munte de carne, ouă, brânză şi pâine? Alege să găteşti fără să adaugi grăsime suplimentară preparatelor şi să te asiguri că de fiecare dată când pui masa este nelipsit şi un bol uriaş de salată. Alege prima dată să îţi pui salată în farfurie, iar apoi felul principal. În felul acesta vei mânca mult mai puţin din alimentele care îţi dăunează dacă sunt consumate în exces.

3. Băuturile constituie şi ele un posibil pericol – n-ai vrea să ştii cât de multe calorii se găsesc într-un cocktail fără alcool, spre exemplu. N-ar fi rău să te limitezi la un pahar cu vin şi să continui cu apă minerală sau plată cu lămâie. De asemenea, ceaiurile cu gheaţă reprezintă o opţiune. În ceea ce priveşte băuturile pe baza de cofeină, evita frappe-ul şi nu-ţi pune în ceaşcă decât un cubuleţ de zahăr, eventual cu lapte degresat.

4. Uită de masa de la ora 12 după ce ai luat lumina! De ce ai nevoie de ea? Organismul tău sigur nu şi-o doreşte. În timpul nopţii, digestia noastră se opreşte pentru a putea face faţă zilei ce urmează. Lasă-ţi organismul să se odihnească astfel încât să fii plin de energie pentru toate întâlnirile cu prietenii de a doua zi.

5. Cel mai important: savurează! Mestecă încet, bucurându-te de gustul deosebit al produselor. În acest fel, vei mânca mai puţin şi alimentele se vor digera mai uşor. Este un aspect cu atât mai important cu cât, de regulă, bucăţele servite de Paşte sunt foarte săţioase.

6. Atunci când găteşti, rezistă ispitei de a ciuguli din ingredientele folosite. Bine, ştiu că maioneza trebuie testată, însă încearcă să nu-ţi faci un obicei din asta. Caloriile se acumulează pe nesimţite; este una dintre situaţiile în care zicala „Încet şi sigur” nu are o interpretare de bun augur…

Exit mobile version