Site icon studentus.md

Ce infecții înoată prin piscină?

E vară și cu toții plecăm la piscină ca să ne răcorim pe perioada caniculei însă medicii ne avertizează ca să fim mai prudenți ca ele să fie curate și dezinfectate. Odată ce am ales să plecăm la piscină sau la vreun ștrand, trebuie să fim precauți ca aceste locuri să fie curate sau dezinfectate.

Medicii au atras atenția asupra clorului ce se află în piscine care poate accentua acneea, anumite eczeme, alergii și din acest motiv trebuie imediat de făcut un duș cu apă potabilă. Scăldatul în locurile neverificate poate duce la infecții  stafilococice și streptococice.

Experții atenționează asupra expunerii la soare, care poate duce la dermatoze, fotodermatoze, lupus profirii, arsuri solare, cancere cutanate.  Este bine ca înainte de a vă expune la soare să întreprindeți câteva măsuri de protecție, să utilizați creme de protecție solară cu factor sporit și să nu vă expuneți la soare în perioada de timp 11:00 – 16:00.

Un studiu recent făcut, a arătat pericolul amestecului de clor și urină: irită pielea, ochii și nasul, inhalarea acestor gaze ar putea duce la tulburări respiratorii, astm, rinite și bronșite.

Cu cât în piscină intră mai multă lume, cu atât  potențialul ei mutagen este mai puternic. Iar persoanele ce intră foarte des în bazin sunt și cel mai tare expuse la risc ca să se îmbolnăvească. Din acest motiv a fost observată o creștere a patologiilor respiratorii și de cancer la vezică în rândul înotătorilor și a personalului care lucrează la bazinele din Statele Unite.

Pentru a putea profita de avantajele prezenței în piscină, fără a va infecta de unele boli, se recomandă schimbarea regulată a apei, duș înainte de intrare în bazin și la ieșirea din bazin la fel un duș este nevoie de făcut, și bineînțeles abținerea de la urinarea în apă. Dacă o să ținem cont de aceste mici reguli ne vom întoarce de la piscină sănătoși.

Sursa: digi24.ro

Exit mobile version