Site icon studentus.md

De ce nu e bine să foloseşti şerveţele umede

  Şerveţelele demachiante par o alternativă ideală pentru momentele când nu ai timp să foloseşti metodele clasice de demachiere. Ceea ce nu ştiai este că ele pot crea tot felul de probleme tenului tău.

  Acest tip de şerveţele conţin conservanţi, adăugaţi pentru a ţine la distanţă bacteriile după deschiderea pachetului. Conservanţii pot reprezenta un factor iritant pentru faţa ta.

 Dintre aceşti conservanţi, deosebit de puternic este metilisotiazolinona, pentru că poate cauza iritaţii, înrosirea pielii şi inflamaţii locale. Acesta apare în majoritatea produselor cosmetice, chiar şi în unele şerveţele pentru bebeluşi şi pentru igienă intimă, iar experţii consideră acest conservant un factor de risc important pentru apariţia dermatitei.

 Tenul uscat este cel mai afectat de acţiunea servetelelor umede din cauza alcoolului conţinut de acestea care are “rolul” de a usca şi mai mult tenul.  De asemenea, tenul cu acnee, cu rozacee şi cuperoza este foarte afectat de compuşii chimici ai servetelelor.

  Şerveţelele (ca şi ambalajele lor) sunt în general constituite din plastic şi hîrtie, care nu sunt în general nici reciclabile, nici biodegradabile. Este un produs de unică folosinţă şi poluant.

 Şerveţelele contribuie la poluarea aerului, căci emit mai multe substanţe chimice în momentul utilizării lor decît detergenţii lichizi. Ele astupă grătarele şi pompele din staţiile de epurare, şi măresc volumul de deşeuri nereciclabile.
 Întreaga Europa a fost cucerită de şerveţelul magic: 55% dintre femei l-au ales deja pentru a le ajuta în treburile gospodăreşti. Produsul secolului 21 va fi cu siguranţă şerveţelul umed!

Sursa: a1.ro

Exit mobile version