Site icon studentus.md

Semne care arată că organismul tău are nevoie de grăsimi

Da! Grăsimile sunt vitale pentru un organism sănătos şi există semne care arată că ai nevoie de grăsimi. Există ideea că tot ce este gras este nociv, iar grăsimile trebuie evitate. Fals, greşit şi extrem de periculos. Grăsimile sunt nutrienţi de bază fără de care apar probleme metabolice, hormonale şi generale de sănătate, scrie Femeia.ro. Diferenţa este făcută mereu de grăsimile pe care le consumi, de calitatea acestora şi de cantitate.

Semne comune, care arată că organismul tău are nevoie de grăsimi:

1. Foame exagerată. Ecesta este unul din semnele care arată că ai nevoie de grăsimi. Grăsimile sunt săţioase, iar consumul de lapte integral, iaurt integral şi unt (cât o nucă pe zi), este ideal. O bună sursă d egrăsimi o reprezintă şi brânzeturile fermentate, din lapte de capră şi oaie.

2. Epuizare mentală. Creierul are nevoie de glucide şi grăsimi pentru a funcţiona. Glcidele îi aduc energia, iar grăsimile sunt substanţa de bază pentru structurile creierelui. Senzaţa de amorţeală mentală, depresia, tulburările de concentrare, lipsa de interes pentru ce este în jurul tău, irascibilitatea sunt semnele deficitului de grăsimi. Cele mai bune sunt alimentele bogate în acizi graşi omega-3, carnea de curcan, ouale.

3. Ai pielea uscată şi nimic nu te ajută?Hidratantul natural al corpului este sebumul care nu se compară cu nici ocremă şi care are în compoziţie grăsimi aduse de dietă. Pielea uscată este un semn clar al unui deficit de grăsimi sănătoase. O dovadă este că persoanele grase au pielea frumoasă? Grăsimile sunt cauza! Nu-ţi recomand să ajungi obeză, ci doar să consumi grăsimi sănătoase, în cantităţi utile. Cele mai bune alegeri: nucile, avocado, uleiul de măsline, seminţele de floarea soarelui (crude).

4. Îţi este mereu frig. Incapacitatea de a rezista la temperaturi scăzute sau o senzaţie permanentă de frig arată un deficit de grăsimi. Grăsimea are un rol esenţial în termoreglare, iar o alimentaţie incorectă poate duce la o permenentă senzaţie de frig şi dificultăţi de termoreglare.

5. Dureri articulare. Şi acesta poate să fie un indicator al unui aport deficitar de grăsimi sănătoase. Carenţa de grăsimi poate duce la agravarea artritei. carenţa de grăsimi poate face ca leziunile cutanate să să vindece greu. Fenomenul se repetă şi la nivel celular, în organe. Prin urmare, un aport regulat de grăsimi sănătoase este vital, care trebuie să vină din suse sănătoase: nuci, carne albă, peşte ulei de măsline.

 

Sursa: pentruea.md

Exit mobile version