Site icon studentus.md

Top 10 – Cei mai tineri miliardari din lume

Averea nu vine odată cu vârsta şi experienţa. Unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume sunt extremi de tineri şi s-au îmbogăţit peste noapte datorită unor idei geniale. Alţii au fost crescuţi de mici pentru a moşteni, într-o bună zi, afacerile familiei. STUDENTUS prezintă clasamentul celor mai tineri miliardari din lume.

1. Mark Zuckerberg

Vârstă: 27 ani
Avere netă: 17,5 miliarde dolari
Sursa averii: fondatorul Facebook
Reşedinţă: Palo Alto, CA
Mark Zukerberg este tânărul care a schimbat radical industria internetului când a gândit şi lansat reţeaua de socializare Facebook, companie a cărei valoare este estimată la peste 100 miliarde dolari. Însă în mod dezamăgitor pentru investitori, acţiunile companiei au scăzut după listarea la bursă, analiştii explicând că oferta iniţială a fost supraevaluată pentru ca profitul obţinut de Facebook să fie maximizat. Cu toate acestea, Mark Zukerberg rămâne unul dintre cei mai bogaţi şi invidiaţi oameni din lume, a cărui viaţă s-a schimbat peste noapte.

2. Alejandro Santo Domingo Davila

Vârstă: 35 de ani
Avere netă: 9,5 miliarde dolari
Sursa averii: fabrica de bere
Reşedinţă: New York
Alejandro Santo Domingo Davila a preluat afacerile familiei după decesul tatălui său, în 2001. Seniorul Julio Mario Santo Domingo Pumarejo şi-a clădit averea schimbând pachete de acţiuni ale fabricii de bere Bavaria pentru 15% din grupul de profil SABMiller. Însă Santo Domingo Gropu mai deţine şi acţiuni în cea mai mare companie de televiziune din Columbia, precum şi în compania de producţie de ambalaje Biofilm. Mai mult, în afara unor proprietăţi imobiliare răspândite în toată lumea, familia deţine şi o insulă privată în Caraibe.

3. Yang Huiyan

Vârstă: 30 ani
Avere netă: 4,7 miliarde dolari
Sursa averii: imobiliare
Reşedinţă: Guangdong, China
Yang Huiyan a devenit unul dintre acţionarii principali ai companiei de dezvoltare imobiliară Country Garden Holdings, după ce tatăl său, Yeung Kwok Keung, i-a transferat o mare parte din averea familiei, înainte de listarea la bursă a companiei, în 2007. La acel moment, Yang avea cea mai mare avere de China, de 16,2 miliarde dolari, însă între timp, aceasta s-a micşorat semnificativ.

4. Yoshikazu Tanaka

Vârstă: 35 de ani
Avere netă: 4,3 miliarde dolari
Sursa averii: fondatorul reţelei de socializare Gree
Reşedinţă: Tokyo, Japonia
Yoshikazu Tanaka este fondatorul şi preşedintele celei mai mari reţele de socializare din Japonia, Gree, cu peste 29 milioane de utilizatori. Preţul acţiunilor s-a dublat în ultimul an, astfel că Tanaka a devenit extrem de bogat şi de faimos. Japonezul vrea să cucerească şi pieţele de peste ocean, astfel că a achiziţionat compania de jocuri pentru telefoane mobile OpenFeint, din SUA.

5. Scott Duncan

Vârstă: 29 ani
Avere netă: 4,1 miliarde dolari
Sursa averii: conducte petroliere
Reşedinţă: Houston, Texas
Scott este unul din cei patru copii ai magnatului Dan Duncan, antreprenor american în domeniul petrolului şi al gazelor, care a fost cel mai bogat om din Houston. Scott s-a mai îmbogăţit cu un milard de dolari numai anul trecut, când preţul acţiunilor companiei a urcat cu 24%.


 

6. Dustin Moskovitz

Vârstă: 27 ani
Avere netă: 3,5 miliarde dolari
Sursa averii: reţeaua de socializare Facebook
Reşedinţă: San Francisco
Dustin Moskovitz a fost coleg de cameră cu Mark Zuckerberg, dar şi anagajtul cu nr. 3 al gigantului Facebook. Acesta a vândut 1% din acţiunile reţelei de socializare, iar în 2008, a părăsit compania şi a înfiinţat Asana, o companie de software pentru urmărirea „memoriei colective a organizaţiilor”.

7. Sean Parker

Vârstă: 32 ani
Avere netă: 2,1 miliarde dolari
Sursa averii: reţeaua de socializare Facebook
Reşedinţă: New York
Primul preşedinte al Facebook a fost şi co-fondatorul Napster, un serviciu de descărcare gratuită a pieselor muzicale, închis în urma unor procese intentate de companiile de înregistrări. În prezent, Parker se pregăteşte de lansarea Airtime, un site de socializare video, prin care speră să revoluţioneze lumea virtuală.

8. Eduardo Saverin

Vârstă: 30 ani
Avere netă: 2 miliarde dolari
Sursa averii: reţeaua de socializare Facebook
Reşedinţă: Singapore
Eduardo Saverin este unul dintre fondatorii Facebook, reţeaua de socializare care le-a schimbat complet viaţa celor patru studenţi. Saverin ar fi venit cu o parte semnificativă din banii necesari înfiinţării companiei, iar în urma unui costisitor proces cu Mark Zuckerberg, acesta a primit o participaţie de 5% şi titulatura de co-fondator.

9. Robert Pera

Vârstă: 34 ani
Avere netă: 1,5 miliarde dolari
Sursa averii: fondatorul Ubiquiti Networks
Reşedinţă: San Jose
Ubiuiti Networks este compania care i-a adus faimă şi avere unui fost inginer de la Apple. În octombrie 2011, odată cu listarea la bursă a companiei fondate în 2005, Robert Pera a devenit printre cele mai cunoscute nume din industrie. Secretul succesului? Servicii accesibile de internet pentru statele emergente.

9. Albert Von Thurn Und Taxis

Vârstă: 28 ani
Avere netă: 1,5 miliarde dolari
Sursa averii: imobiliare şi opere de artă
Reşedinţă: Regensburg, Germania
Albert von Thurn und Taxis a fost inclus în clasamentul Forbes încă de la vârsta de 8 ani, deşi abia zece ani mai târziu, în 2001, a intrat oficial în posesia moştenirii care include proprietăţi imobiliare, opere de artă şi 36.000 ha de păduri în Germania. Prinţul german locuieşte, în continuare, în castelul familiei, este pasionat de curse auto şi chiar participă la competiţii de profil.

10. Fahd şi Ayman Hariri

Vârstă: 31 ani şi 33 ani
Avere netă: 1,3 miliarde dolari fiecare
Sursa averii: construcţii, investiţii
Reşedinţă: Paris (Franţa) şi Riyadh (Arabia Saudită)
Fahd Hariri este cel mai mic dintre cei cinci copii ai fostului premier libanez, Rafic Hariri. Este arhitect, locuieşte la Paris şi deţine o firmă de design interior, dar derulează şi o serie de proiecte rezidenţiale în Beirut. Fratele său, Ayman Hariri, locuieşte în capitala Arabiei Saudite şi face parte din consiliul de administraţie al grupului de construcţii şi telecom Oger. Acesta s-a ocupat de proiecte uriaşe, precum construcţia districtului financiar „Regele Abdullah” şi Universitatea pentru Femei Prinţesa „Noura Bint Abdulrahman”.

Surse: publika.md

 
Exit mobile version