Valentin – numele dominat de asocierea semnelor de foc și de apă și definit de originalitate

0
53
Valentin

Valentin este un personaj curios, dominat de asocierea semnelor de foc și de apă, Leul și Racul. Valentin este o persoană aparte, originală. Este când introvertit, când extrovertit.

Astfel, într-o zi, Valentin apare nerăbdător, impulsiv, iritabil și coleric iar a doua zi calm și diplomat. Atitudinea sa variază în funcție de persoanele din anturajul său. În funcție de perioadă, Valentin este atent, devotat, afectiv, dornic să depună eforturi pentru a conferi armonie și echilibru apropiaților săi. Însă există perioade în care Valentin se refugiază într-o indiferență totală, lăsându-i pe ceilalți să înțeleagă prin atitudinea sa glacială că nu vrea să fie deranjat.

Preocupat de părerea celorlalți, Valentin își dorește să apară puternic și viril, își dorește să își impresioneze anturajul. Chiar dacă sensibilitatea excesivă îi joacă uneori feste, aceasta îi conferă și o intuiție și un anume simt psihologic. Copil, Valentin își iubește familia. Este inteligent și rezonabil. Părinții trebuie să îi ofere neîncetat dovezi de iubire, să îl liniștească și să îl încurajeze deoarece, la cel mai mic șoc afectiv, Valentin se refugiază în carapacea sa.

Sociabil și comunicativ, Valentin pune mare preț pe intimitate. Este dornic să se facă plăcut și să se simtă iubit.

Lasă un comentariu