Site icon studentus.md

(MUZICĂ) Influența benefică a muzicii

Psihologii au scos la iveală faptul că melodiile pe care le asculţi influenţează capacitatea de a învaţă, de a-ţi aminti şi de a face legături mult mai rapid între informaţiile stocate.

Melodiile care au între 50 şi 80 de bătăi pe minut permit creierului să înveţe şi să reactualizeze informaţiile mai uşor.

Melodiile pop precum “Firework”, interpretată de Katy Perry, pot produce senzaţii intense care sporesc performanţă creativă.

Psihologul Emma Gray susţine că e important să alegi muzică potrivită pentru subiectul studiat întrucât stimulează capacitatea de învăţare şi poate spori nivelul de concentrare.

Un cercetător britanic a explicat că melodiile cântate de Miley Cyrus sau Justin Timberlake au un efect calmant asupra creierului şi ajută gândirea logică.

Emma Gray, specialist în terapie cognitiv-comportamentală de la The British CBT and Counselling Service în Londra, susţine că melodiile pop şi rock cu mesaj emoţionant, precumcele cântate de Katy Perry, produc o stare sporită de excitaţie la nivelul creierului, ceea ce îmbunătăţeşte performanţă creativă în domenii artistice.

Muzică clasică, cu 60 – 70 de bătăi pe minut, ascultată în timp ce înveţi, ajută la îmbunătăţirea performanţei, notele fiind cu 12% mai mari la examenele de matematică.

Pentru subiecţii cu gândire logică, muzica ascultată ar trebui să fie genul care să calmeze mintea şi să favorizeze concentrarea, în timp ce pentru zona creativă, subiecţii ar trebui să asculte muzică ce reflectă emoţia pe care încearcă să o exprime.

Sursa: feminis.ro

Exit mobile version