Site icon studentus.md

Repertoriul TNME pentru perioada 3-9 mai

3 mai ora 18:30 , Sala Studio – „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine…”

4 mai ora 18:30, Sala Studio – „În largul mării”

6 mai ora 18:00, Sala Mare – „12 scaune”

7 mai ora 18:00, Sala Mare – „Hamlet în sos picant”

8 mai ora 18:00, Sala Mare – „Frunze de dor”

9 mai ora 18:00, Sala Mare – „Requiem pentru Bucea”

Din 24 februarie, de când a început războiul în Ucraina, artiști, scriitori, oameni de teatru, au protestat împotriva războiului.

TNME s-a solidarizat din primele zile cu poporul ucrainean și o face în continuare. Pe 9 mai CUVÂNTUL POEȚILOR și VOCEA OAMENILOR DE TEATRU se solidarizează împotriva RĂZBOIULUI SÂNGEROS din UCRAINA.

REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este un spectacol-manifest, așa cum Bucea, alături de Mariupol, Borodeanka și Irpin, este un simbol al tragediei ucrainene.

Cu poeții din Ucraina, România și Republica Moldova: Anastasia Afanasieva, Alexandra Arnăut, Mădălina Botnaru, Olga Căpățînă, Ruxandra Cesereanu, Dumitru Crudu, Rodica Gotca, Valeria Gribinenco, Boris Gumeniuk, Maria Ivanov, Iya Kiva, Georgiana Mărculescu, Daniela Moisiciuc, Lesyk Panasiuk, Cosmin Perța, Maria Pilchin, Nicolae Popa, Savu Popa, Alexandru Popescu, Radmila Popovici, Vasilisa Savitkaia, Grigory Semenchuk, Moni Stănilă, Ronin Terente, Alexandra Toledo, Augustina Visan.

Proiectul este inițiat de scriitorul Dumitru Crudu.

REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este un proiect al Teatrului Național „Mihai Eminescu” în colaborare cu Centrul de Arte „Coliseum” și cu participarea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.REQUIEM PENTRU BUCEA/Реквієм за Бучею este realizat în cadrul Platformei Naționale  de Dezvoltare și Promovare a teatrului documentar și este sprijinit de către Biroul de Cooperare al Elveției.

 

INTRARE LIBERĂ – cu rezervare prealabilă la casa de bilete 022 22 11 77

Exit mobile version