Daria – individualistă și cu un puternic simț practic.

0
27
Daria

Având o puternică legătură cu istoria, originea numelui Daria provine din Persia, unde a fost purtat de trei regi, toți dintre ei având numele Darius, care este și el o formă masculină a numelui Daria.

Numele provine de la numele Persan Darayava(h)us, fiind compus din două cuvinte: „daraya”, care înseamnă „a deține”/„a poseda”, iar cel de-al doilea, „ apropiat fiind de „vasuh”/„vohu” (origine indiană), ce reprezintă „bine”/„bun”.

Prin urmare, am putea spune că numele Daria reprezintă „cineva care posedă ceva bun” sau „cineva care face un bine”.

Persoanele care au acest nume sunt mereu preocupate de cei din jur și vor ca aceștia să fie mereu într-un mediu plin de armonie, direcție în care își focalizează o mare parte din energie și efort. Aceste persoane sunt individualiste de felul lor și au un puternic simț practic.

Lucrurile care sunt făcute pe baza unei minciuni sau nedreptățile sunt lucruri pe care purtătoarele numelui Daria nu le agreează deloc și nu își pot imagina cum ar putea cineva să se bazeze pe astfel de lucruri, deoarece le văd ca pe ceva care nu are o bază etica și morala.

Chiar dacă aceasta știe că are de câștigat un premiu foarte valoros, ea nu va apela la metode „neortodoxe” pentru a-l putea obține, preferă să știe că totul a fost făcut pe meritul ei, fără a apela la mijloace care i-ar afecta moralitatea.

Din dorința de a le ușura munca celor dragi, aceasta tinde uneori să preia pe umerii săi toată greutatea și toate grijile pe care le implică, doar de dragul de a-i ajuta.

Lasă un comentariu