Ilie – un Om cu o imensă voință și putere de muncă

0
23
Ilie

Originea numelui Ilie este ebraică, provenind de la numele „ Elijah(u)”, care a fost numele unui personaj biblic. Explicația acestui nume este redată chiar prin intermediul Bibliei, unde este specificat faptul că: „Strângând întreg poporul la muntele Carmei, Ilie cere fiilor lui Israel să hotărască cărei divinități i se vor închina în viitor.

Ilie este considerat a fi un om care are mereu putere de muncă, dar și voință, știind mereu cum anume să-și conserve forțele. Este unul dintre cei mai disciplinați oameni care s-au cunoscut vreodată, este ordonat însă uneori poate fi ușor orgolios sau chiar încăpățânat. Odată ce acesta ajunge la o concluzie sau adoptă o decizie, șansele de a da înapoi și de a se răzgândi sunt destul de mici și nimeni nu prea poate să-l influențeze în a face cale întoarsă.

Ilie are mereu încredere în capacitățile și forțele proprii, motiv pentru care știe că nimic nu-i poate sta în cale, iar dacă totuși intervine ceva, este sigur că va reuși să elimine acea piedică însă fără a face pe nimeni să sufere sau fără să rănească pe cineva.

Uneori, are tendința de a se focaliza mult prea mult pe un anumit lucru sau pe un anumit subiect, ceea ce este considerat ca fiind un mic punct slab al acestuia, deoarece poate ignora alte aspecte care ar putea fi și ele destul de importante. Atunci când vine vorba de propria lui persoană, acesta tinde să fie foarte protector și grijuliu, dar la fel se pune problema și atunci când vine vorba de persoanele la care acesta ține, în special atunci când facem referire la familia lui.

Lasă un comentariu