Site icon studentus.md

(FOTO) Teatrul Național din Praga

Ideea creării Teatrului Național din Praga, născută în 1844, a fost cu adevărat națională – el a fost construit în întregime pe donații publice. Pentru construcția lui a fost ales locul extraordinar pe malul râului Vltava, de unde se deschidea o vedere spre panorama Castelului Praga.

Pe 18 octombrie 1862 s-a deschis Teatrul Provizoriu, dar ulterior a fost organizat un concurs pentru un nou proiect arhitectural și design interior. Deschiderea reînnoitului Teatrului Național a fost pe 11 iunie 1881.

Dând după deschidere încă 11 spectacole, teatrul a fost închis pentru lustruirea finală, însă în timp ce se petrecea acest lucru în clădire a fost un incendiu care a distrus cupola de cupru, sala de spectatori și scena teatrului. Acest incendiu a fost perceput de cehi ca unul național și în timp de 47 de zile pentru restaurarea teatrului au fost colectate 1 milion de guldeni.

În prezent în această clădire elegantă și extraordinar de frumoasă dau spectacole trei ansambluri artistice al Teatrului Național: drama, opera și baletul, prezentările cărora sunt demonstrate la rînd în clădirea Teatrului Național, în Teatrul Estates și în Teatrul Kolowrat.

 

Toate trei ansambluri artistice includ în repertuarul său nu numai patrimoniul clasic bogat ci și opere a artei contemporane.

 

 

Sursa: rutraveller.ru 

Exit mobile version