Site icon studentus.md

Riscurile din perioada cu temperaturi ridicate

Odată cu temperaturile ridicate de afară, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale avertizează despre unele riscuri, caracteristice sezonului cald.

 

Salvatorii recomandă cetățenilor respectarea normelor de securitate, atunci când merg la bazinele acvatice. Pentru evitarea cazurilor de înec nu este recomandat scăldatul pe timp de noapte celor care nu pot înota şi celor care au consumat băuturi alcoolice.

Pericol prezintă anvelopele și bărcile din cauciuc sau scăldatul în locuri necunoscute, unde ar putea fi gropi, pietre sau alte pericole. Mai mult, copiii necesită monitorizare maximă, pentru a nu se scălda singuri.

Pompierii atenționează și despre pericolul de incendii. Aceste pericole pot fi evitate prin evitarea utilizarii focului deschis și aprinderii rugurilor, care în condiții de umiditate redusă pot duce la izbucnirea incendiilor de proporții mari.

Nu se recomandă utilizarea focului la nimicirea resturilor menajere depozitate și a ierbii uscate. În cazul în care sunt observate persoane în pericol și declanșarea situațiilor excepționale, cetățenii sunt îndemnați să apeleze prompt numărul de telefon 901.

Exit mobile version