Site icon studentus.md

5 reguli de aur ale căminelor studențești

În viaţa fiecărei fiinţe umane din lumea contemporană există sau a existat o perioadă în care totul e permis, nimeni nu îţi spune ce trebuie să faci şi poţi încerca totul. Această perioadă se numeşte studenţie.

Toate persoanele care ajung la vârsta de 19-20 de ani simt că trăiesc cea mai frumoasă perioadă din viaţa lor, în care lumea îşi deschide uşile în faţa lor, iar aventurile romantice apar de la sine. Dacă nu eşti student la medicină, bineînţeles. Dacă însă eşti student la medicină, atunci trebuie să înveţi. Nu ai timp pentru nimic altceva.

Există 2 tipuri de studenţi, în general: cei care stau acasă, sub aripa părinţilor, urmându-şi studiile în oraşul natal, şi cei care îşi iau inima în dinţi şi se avântă în jungla altui oraş, altei ţări sau a altui continent, gata să încerce să supravieţuiască într-un cămin studenţesc. Dacă faci sau ai făcut parte din prima categorie, unele descrieri şi întâmplări din aceste articol ţi se vor părea exagerate. Dacă însă faci parte din a doua categorie… condoleanţe.

Iată 5 reguli de aur ale căminelor studenţeşti:

  Dacă vrei să mănânci în linişte şi să mănânci tot, fă-o cu perdelele trase, fereastra închisă şi uşa încuiată.

Chiar dacă stai în unul dintre cele mai frumoase şi comode cămine din oraş, pe un etaj care pare pustiu aproape mereu şi cu doar 2 persoane pe etaj, trebuie să ştii că, atunci când ridici capacul de la castronul cu mâncarea proaspăt gătită, circulaţia pe holul căminului se accelerează brusc de circa 200 de ori şi, indiferent de oră, proximitatea magazinelor şi preţuri extrem de mici, aproape toată lumea are nevoie de una dintre următoarele: sare, zahăr, ulei, piper negru, pâine sau pur şi simplu sfat. Şi e demonstrat ştiinţific că vor căuta asta la tine în cameră.

  Când camera e încuiată din interior, mergi după îngheţată la cel mai îndepărtat magazin.

Situaţie: Te întorci de la facultate, e ora 21:04 seara şi stomacul tău e gata să facă o revoluţie. Ajungi la cămin, fericit că ai nişte paste cu brânză de ieri în frigider, dar, când dai să deschizi uşa, aceasta e încuiată. Scoţi cheia din buzunar şi, cu mâini ce tremură, nimereşti cu greu lăcata, doar ca să vezi că cheia nu se mişcă. Motivul? Camera e încuiată din interior, iar cheia e în broască. Situaţie tipică. 2 fiinţe sunt înăuntru. Ce faci?

a) Suni toţi colegii de cameră şi-i întrebi unde-s.

b) Baţi în uşă cu picioarele şi le zici, le ordoni să-ţi deschidă.

c) Mergi la nişte colegi să cauţi una dintre următoarele: sare, zahăr, ulei, piper negru, pâine sau pur şi simplu sfat, sau mergi după îngheţată la cel mai îndepărtat magazin.

Alegerea e evidentă. Hai să fim mai buni. Şi nu uita! Una dintre calităţile tinerilor este rezistenţa acestora.

  Fetele vin în camerele băieţilor pentru internet, ajutor (cu temele, laptop-ul) sau au primit un colet de acasă.

De obicei, studenţii din anul I cad pradă acestor şiretlicuri. Seara, cam pe la ora 20:00, fetele care cred că semnarea sau achitarea unui contract de internet e o treabă meticuloasă, care primesc un colet peste o oră sau care habar nu au de ce laptop-ul lor s-a stins când au scăpat ceai peste el, ies la vânătoare pe holurile căminelor, cu întrebări aparent inocente de genul: “Ai văzut orarul de mâine?” sau “Mergi undeva astă seară?” Un singur răspuns greşit te poate forţa să stai până pe la 23:17 pe patul tău, cu capul în palme, şi să urmăreşti zâmbetul domnişoarei din faţa ta, care ascultă Beyonce şi zâmbeşte la mesajul primit pe facebook.

  Băieţii vin în camerele fetelor pentru bani, ţigări sau pentru ceea ce băieţii vor mereu – mâncare.

Abia ai ajuns în cameră şi vrei să faci un duş, dar nu poţi ieşi din cameră pentru că circa 10 băieţi mişună pe lângă uşa ta, băieţi care ştiu că ai primit azi bursa, ţi-a mai rămas ceva mâncare de ieri sau că pur şi simplu fumezi şi ai ţigări? Nu te stresa, este o situaţie tipică. De regulă, persoanele care reuşesc să evite aceste fapt şi să se bucure de o completă absenţă a băieţilor din camera lor îşi aplică o mască de noapte imediat ce ajung în cămin. Funcţionează cu circa 99,9% din băieţi.

  Dacă tu mănânci şi în cameră intră cineva, acel cineva tot trebuie să mănânce.

Această regulă este una dintre cele mai sfinte de prin căminte studenţeşti, şi este anume acea regulă care a dat naştere regulii #1. Indiferent dacă acea persoană este fratele sau sora ta, coleg de cameră sau o simplă persoană care caută una dintre următoarele: sare, zahăr, ulei, piper negru, pâine sau pur şi simplu sfat, dacă acea persoană intră la tine în cameră în timp ce tu mănânci, ea tot trebuie să mănânce. Această regulă, de obicei, este cea care le permite unor studenţi cu simțul miros foarte fin să supravieţuiască prin căminele studenţeşti.

Exit mobile version