Site icon studentus.md

(VOX) Ce fac studenții noaptea?

Noua generație este una diferită față de cele trecute, mai ales aceasta de la noi, din Moldova. Este una pestrițată, colorată în cele mai atractive nuanțe ale secolului.

 Și nu zic de haine, ci zic de diversitatea de personalități, caractere. Studenții de azi sunt acei care au trecut barierele conformismului și au făcut valuri printre populație. Ei au reușit să schimbe multe lucruri prin implicația și promovarea lor în toate domeniile. Chiar dacă nu se observă, fiecare tînăr e un Napoleon Bonaparte, căci poate face mai multe lucruri simultan. Spun asta, găndindu-mă la faptul că, cum oare reușește un student să lucreze, să învețe, să asculte muzică și să danseze în același timp?!

Diversitatea activităților unui student este enormă, atît pe parcursul zilei, dar și a nopții. Ziua învață, lucrează, manîncă, caută, citesc, investighează și altele. Dar, noaptea, ce fac studenții? Ne gîndim imediat la varianta cea mai banală: „dorm’’, dar dacă ne amintim care este ocupația de bază a studentului, ajungem la ideea că el învață noaptea. Desigur, se mai navighează și pe internet, pe lîngă cele enumerate. Simplu, nu?! Pe cît de simplu pare, pe atît e de complex și interesant. Activitățile nocturne ale studentului sunt altfel decît credeam noi. Atunci, haideți să vedem, într-adevăr, ce fac studenții noaptea?!

Xenia Chirilov,studentă: Unii dorm după o saptămînă grea, mai ales acei de la medicină, alții se distrează. Unii se iubesc, iar alții se uită la vreo dramă…

Iurie Dmitriev,student și pianist:  „Tusesk”, iată ce fac. Se strîng la băut, la distracții, cluburi, ceva de genul acesta. Păi, fiecare vede în asta o plăcere, de exemplu-a merge în cluburi, asta ca și cum pentru alții-a merge la un concert clasic.

Diana Gațcan, studentă: Studenții fac multe. Eu noaptea numai dorm, nu mă prea distrez. Fac parte din secta celor care optează pentru un somn sănătos, desigur mai există situații cînd fac excepții. Eu îmi permit să nu dorm nopțile, doar dacă e vorba de vreo nuntă sau nopți de vară cînd merg cu prietenii undeva. În timpul anului de învățămînt, lumea lucrează, învață, iar week-end-ul o rup prin oraș.

Alex Scurtu, student și fotbalist: Mulți se relaxează privind seriale. Pe lîngă asta, filme, sport, clubbing, sunt alte cîteva activități preferate ale tinerilor. Am asistat la momente cînd  studenții, înainte de examen, se pregăteau fizic. Făceau flotări, ridicări la bară, așezări, doreau să fie fizic în formă la examen. O minte sănătoasă într-un corp sănătos.

Dumitrița Cristescu, studentă: Sudenții se distrează în weekend, se iubesc, la plimbări mai ies, se mai bat dacă sunt în stare de ebrietate. De exemplu, de luni pînă vineri, nopțile eu mi le petrec  astfel:  navighez pe internet, alții mai citesc și cărți, dar cu părere de rău, eu nu o fac că nu prea îmi place și din cauza aceasta pot să privesc vreo emisiune interesantă sau vreun film indiferent de gen.  Nopțile din weekend, le petrec  alături de cei dragi. Mie mi-a intrat în sînge ca în seara de sîmbătă să nu stau acasă, ci să ies neapărat  undeva prin oraș. Duminica, pot să plec la  film, sau la vreo prietenă să facem pijama party. Cam așa îmi petrec eu nopțile, nu e ceva neobișnuit, e ceva normal pentru mine.

Iana Zidu, studentă: Unii visează la viitor, fac planuri, alții își trăiesc viața de student prin baruri, localuri și petreceri, alții citesc, fac copiuțe pentru examene. Eu, noaptea cînd nu mă ia somnul, cînd n-am ce face, mă plimb cu mașina prin oraș și mă gîndesc , fac o analiză a zilei trecute,la realizări. Atunci nu-i trafic, mașini nu-s deloc…și e așa un mod de relaxare.

Nicolae Schirliu, student și fotograf: În primul rînd, un student ar naviga pe internet, ar vorbi de asemenea, toată noaptea cu o persoană de sex opus, deci, excludem învățatul și pregătirea orelor, deoarece știm cu toții că-i minciună.Un alt motiv ar fi viralitatea care ți-o creează youtube-ul, unde începi să privești un video la o temă anumită și ajungi cu totul la altceva. Aceasta poate să dureze chiar pînă dimineața. Un alt motiv ar fi proiectele non-universitare pentru care tu îți dedici sufletul, din care crezi că o să ai profit exact. Atunci cînd ești dedicat, cînd îți place să lucrezi la ceva, timpul trece foarte repede, nu observi cum zboară orele, mai ales, cînd petreci timpul sub o muzică care te duce în transă…

O mulțime de păreri interesante, care reflectă aceeași realitate: viața unui student este frumoasă. Cu certitudine, pot să spun că, tinerețea este cea mai frumoasă perioadă a vieții, este acel timp care îți dă puteri să zbori peste mări, îți face avînt spre noi cuceriri de culmi înalte. De s-ar putea, am opri ceasul la ora tinereții și i-am scoate bateriile, să nu se mai scurgă timpul.

                                                                             Georgeta Carasiucenco, USM

Exit mobile version