Gambe subțiri și fese fără celulită? Siluetă ideală în timp scurt? Pare a fi fantastic? Deloc! Probabil că nu puteți să transformați biroul într-o sală de gimnastică. Și posibil să nu aveți timp să frecventați o adevărată sală sportivă. Soluția oricum este, și anume, un șir de exerciții pe care le poți face la sau lîngă biroul tău. Lucrezi și arzi caloriile în același timp – o formulă ideală, pare-mi-se.
Și acum, atenție! Exerciții care vor ajuta la modelarea unei siluete ideale:
Partea A
1) Stai în față scaunului de la birou cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Îndoaie-ți genunchii ca și cum ai sta pe scaun și menține-ți echilibrul pe călcîie. Cînd picioarele tale formează un unghi de 90 de grade, ridică-te încet în poziția inițială.
2) Stai cu degetele de la picioare orientate spre exterior și îndoaie-ți ușor genunchii, pînă în momentul în care nu îți mai vezi degetele mari. Revino încet la poziția inițială.
3) Stai cu spatele lipit de perete și depărtează-ți picioarele (de perete), pînă cînd toată greutatea ta este sprijinită de spate. Îndoaie-ți genunchii pînă formezi un unghi de 90 de grade. Menține poziția atîta timp cît reziști.
4) Fă un pas mare înainte cu piciorul drept, astfel încît coapsa ta să fie paralelă cu podeaua. Stai cîteva secunde și apoi repetă cu celălalt picior.
5) În timpul pauzei de cafea, încearcă să-ți ridici greutatea în mîini, sprijinindu-te de birou. Repetă procedura de trei ori.
6) În timp ce stai la birou, ridică și coboară degetele mari dar menține-ți tocurile pe podea.
7) În timpul unei conversații telefonice poți să-ți masezi partea inferioară a coapselor.
8) Încearcă niște flotări ușoare, cu mîinile rezemate de perete sau de birou. Dacă îți permite ținuta, poți face niște flotări „adevărate” pe podea.
9) Eliberează-ți tensiunea din umeri ridicîndu-i pe rând pînă la nivelul urechilor, apoi relaxează-te.
10) Stînd pe scaun, așează-ți un morman de dosare sau reviste pe pulpe, apoi ridică genunchii pînă la nivelul pieptului. Repetă exercițiul de 10 ori.
11) Încearcă să atingi partea inferioară a scaunului cu călcîiele. Menține-le acolo atîta timp cît reziști, apoi relaxează-ți picioarele.
12) Stînd pe scaun, apleacă-te că și cum ai fi gata să te ridici, folosindu-ți brațele pentru echilibru. Menține aceasta postură cît mai mult timp posibil.
13) Pune o pernuță sau un alt obiect moale între pulpă și gambă și strînge genunchii temeinic. Repetă mișcarea de 5 ori.
14) În picioare, cu mîinile paralel corpului, relaxează-te, apoi apleacă-te și încearcă să-ți atingi degetul mare de la piciorul drept cu mînă stânga și degetul de la piciorul stîng cu mînă dreaptă. Repetă acest exercițiu de cel puțin patru ori.
15) Stai pe marginea scaunului (fără roţi), lasă-te pe spate şi ţine scaunul cu ambele mâini. Ridică tălpile la cîţiva centimetri deasupra solului, ţinând genunchii întinşi. Repetă exerciţiul de 10 ori.
16) Fă cercuri în faţă cu ambii umeri, 20 de repetări şi apoi schimbă direcţia, înapoi. Ridică mîna dreaptă în faţă apoi plasează palma pe piept în partea stîngă. Ridică şi mîna stîngă şi plasează palma peste cea dreaptă, fără să o atingi. Descrie mişcări circulare cu palma stîngă deasupra palmei drepte care trebuie să stea pe loc.
Partea B
17) Stai în poziție dreaptă și ține o sticlă plină cu apă în mîna stîngă. Ridică mîna în față, menține și apoi continuă mișcarea pînă ce sticla ajunge în spatele capului. Cînd palma ajunge lîngă ureche coboară mîna la loc, prin mișcări ușoare. Repetă de 12 ori pentru fiecare mînă.
18) Ține sticla de apă în mîna și îndoaie spre umăr de 16 ori. Treci la mîna cealaltă.
19) Ține sticla de apă între palmele ridicate deasupra capului și din poziție dreaptă, apleacă trunchiul ușor spre stînga, contractînd abdomenul. Revină la poziția inițială și apleacă-te spre partea cealaltă. Se fac 10 fandări complete, stînga-dreapta.
20) Ține sticla de apă la nivelul pieptului și întoarce trunchiul spre stînga. Menține în poziția respectivă și apoi revino ușor în față. Întoarce-te spre cealaltă parte.