Site icon studentus.md

5 alimente care îți vor îmbunătăți memoria și nivelul de concetrare!

Alimente sănătoase

https://www.exquis.ro/wp-content/uploads/2018/11/alimente-creier-990x637.jpg

Alimentele pe care le consumăm joacă un rol foarte important în menținerea sănătății creierului. Așadar, pentru o bună funcționare a acestuia, specialiștii recomandă consumul următoarelor produse alimentare.

Semințele

Bogate în vitamina E și tiamina, semințele sunt adevărate surse de fibre și proteine cu proprietăți incredibile asupra creierului tău. Cel mai important este faptul că acestea pot fi ușor integrate în orice masă a zilei, luate ca gustări sau chiar folosite la prepararea deserturilor. Studiile au arătat că vitamina E susține funcțiile creierului sănătoase, îmbunătățește performanțele cognitive și reduce riscul de demență mai târziu în viață. De asemenea, tiamina joacă un rol cheie în funcționarea creierului, persoanele care au deficit de tiamină sunt expuse unui risc mult mai mare de a dezvolta boala Alzheimer și Parkinson.

Fructele de pădure

Fructele de padure au cel mai mare conținut de antioxidanți, în special antocianine și flavonoli, cu rol protector la nivelul celulelor creierului. O serie de studii de specialitate au descoperit că o dieta bogată în flavonoizi (un tip de antioxidanți) poate să încetinească pierderea memoriei la oameni.

Peștele 

Mai multe cercetări au arătat că acizii grași Omega 3 sunt deosebit de benefici pentru sănătatea creierului. Diferite specii de pește de apă dulce și apă sărata conțin, pe lângă proteine, și o sursă bogată de Omega 3, în special peștele gras de apă rece, cum ar fi somonul, tonul, păstrăvul, macroul, sardinele și heringul. 

Nucile

Supranumite și hrana creierului, nucile conţin cantităţi importante de acizi graşi esenţiali care ajută creierul să funcţioneze optim. În plus, nucile conţin fier şi furnizează oxigen creierului care cresc puterea minţii şi abilitatea de a reţine informaţii. Un minimum de 30 de nuci pe zi este recomandat pentru asigurarea unei sănătăţi optime a creierului. Deoarece conţin din belşug acizi nesaturaţi (grăsimi bune), nucile sunt şi o bună sursă de energie, citează point.md.

Ciocolata neagră 

Pentru a crește nivelul de concentrare, medicii recomandă să mănânci o bucată de ciocolată neagră pe zi. Astfel, se îmbunătățește circulația sanguină care va avea un efect semnificativ nu numai asupra inimii, ci şi asupra creierului. În așa mod, capacitatea de concentrare creşte, datorită oxigenării creierului. 100 grame de ciocolată neagră conţin aproape 70% din necesarul zilnic de fier, indispensabil pentru buna funcţionare a creierului. Conform portalului sfatulmedicului.ro.

Ana Mărgineanu

 

Exit mobile version