Site icon studentus.md

5 sfaturi pentru unghii sănătoase

Unghiile sînt cartea de vizită a unei domnişoare, iar cum arată acestea depinde de felul cum le îngrijeşti. Unghiile, la fel ca părul necesită îngrijire aparte pentru a arată bine.

Mai jos ai 5 sfaturi pentru a-ţi îngriji unghiile într-un mod cît mai sănătos:

1. Ustensilele

Ustensilele cu care ne tăiem unghiile sunt foarte importante pentru că de ele depinde sănătatea şi frumustetea unghiilor şi cuticulelor noastre. Cea mai mare grijă trebuie să o aveţi atunci când va alegeţi pilă de unghii pentru că cea aspră din metal poate deteriora unghiile. Pilele diferă în funcţie de asprime şi veţi vedea că pe ele există un număr corespunzător acestui grad. Cu cât numărul este mai mare, cu atât pilă este mai blanda. Cele mai bune pile de unghii cu un grad de asprime redus se pot găsi în magazinele profesionale pentru înfrumuseţare. Chiar dacă tu eşti singura care foloseşte această trusa, este bine să o dezinfectezi de fiecare dată după folosire.

2. Dizolvantul de unghii

Este foarte important să alegi un dizolvant de unghii fără acetonă. Atunci când îţi cureţi unghiile, ai grijă să nu atingi şi cuticulele pentru că acest dizolvant este foarte puternic şi le poate usca. Chiar dacă nu eşti dată cu ojă, este bine să îţi cureţi unghiile cu dizolvant pentru că le degresează, iar oja se va aplica mai bine. De asemenea, poţi folosi bureţei asemeni celor de machiat atunci când îţi cureţi unghiile în locul discurilor de bumbac, pentru că aceştia nu vor lasa particule de material. La fel de important este să va spălaţi foarte bine pe mâini după curăţarea unghiilor pentru îndepărtarea reziduurilor toxice de la dizolvant.

3. Îngrijirea  cuticulelor

Am fost învăţate să ne tăiem cuticulele dar trebuie să ştiţi că această nu este tocmai o practică sănătoasă. Cuticulele au rolul de a proteja unghia de factorii externi, ele acţionând ca nişte bariere naturale împotriva bacteriilor. Prin tăierea lor nu facem altceva decât să le permitem acestor intruşi să ne afecteze. Recomandabil este să nu le lăsăm nici să crească prea mult pentru că, astfel, vom împiedica dezvoltarea naturală şi frumoasă a unghiilor. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să hidratăm cuticulele, pentru că, altfel, ele se vor usca, se vor exfolia, vor arata inestetic. Cuticulele se pot hidrata cel mai bine cu ulei de măsline. Se aşteaptă câteva minute şi apoi, cu un beţişor de lemn sau din bambus, se împing cuticulele către baza unghiei, cu gentileţe. Nu trebuie lezată unghia şi nici cuticulele. Aveţi grijă să va hidrataţi cuticulele şi mâinile în fiecare zi.

4. Alege oja potrivită

Oja poate fi nocivă pentru unghii atunci când ea este de proastă calitate. Aceste oje îţi îngălbenesc unghiile, le deteriorează şi le fac să devină fragile, duc la ruperea şi exfolierea lor, deci nu sunt o idee tocmai bună. Anumiţi specialişti recomandă folosirea unor tratamente în locul ojelor, fie ele şi transparente. Oja se aplică din trei mişcări (centru şi apoi fiecare parte), în două straturi. Trucul pentru o manichiură mai rezistenta este aplicarea unui strat de bază, care are şi rolul de a preveni îngălbenirea unghiilor, apoi două straturi de lac de unghii, acoperit într-un final cu lac de unghii incolor pentru o strălucire frumoasă. Indiferent de ce scrie pe ojă, ea va fi complet uscată după aproximativ 30 de minute.

5. Îngrijirea mâinilor

Nişte mâini îngrijite şi frumoase înseamnă şi unghii sănătoase. Este foarte important să le îngrijim corespunzător, mai ales când e frig şi purtăm mănuşi. Mâinile trebuie hidratate în fiecare zi, iar atunci când îţi faci toaleta, ai grijă să incluzi şi fiecare deget, fiecare unghie. Atunci când îţi alegi crema.

Exit mobile version