Site icon studentus.md

Află de ce nu trebuie să răspunzi la mesaje de la ”FISCMD”

Cetățenii Republicii Moldova sunt în grupa de risc, noul tip de escrocherie prins sms a apărut recent, mesajele ce sunt trimise de criminali anunță că aveți datorie ei se prezintă ca ”FISCMD”.

Textul mesajului este următorul: ”Orangetext: FISCMD; DVS aveți datorie pe perioada anului fiscal 2016, în total (sumă de bani) mdl. confirm art54. Nr. de contact +37257…..” acest sms este fals, Serviciul Fiscal de Stat atenționează toți cetățenii care recepționează mesaje cu privire la datorii pentru o anumită perioadă fiscală: aceste mesaje nu sunt distribuite de Fisc, ca și în cazul precedent, când mesajul era de la ”poșta express” contactând numărul respectiv pierdeți bani de pe contul dvs, detalii despre primul val de sms puteți citi aici.

Fiți atenți la mesajele pe care le primiți după ce informația despre acest tip de escrocherie a fost mediatizată, conținutul mesajului poate fi schimbat, suma de bani, numărul de telefon pot fi modificate, pentru a obține informații vizavi de situația obligațiilor fiscale ale dvs. este necesar să vă adresați la orice oficiu al SFS cu buletinul de identitate.

În cazul în care ați depistat mesaje cu conținut asemănător accesați site-ul oficial a organizației, apelați doar la numerele indicate pe păgini oficiale, nu încercați să contactați numere străine, sau să transferați bani pe conturi ce sunt indicate în sms.

Acest tip de escrocherie a fost depistat în rezultatul mai multor apeluri telefonice parvenite în prima jumătate a zilei de 21 iulie, 2017,  interlocutorii apelau pentru a afla despre necesitatea achitare, astfel pe site-ul oficial FISC a părut informație despre acest nou val de sms acest mesaj poate fi găsit după linkul: http://www.fisc.md/article.aspx?id=8866  

Reamintim că conform articolul 190 din Codul penal al Republicii Moldova, escrocheria, adică dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune sau abuz de încredere, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale (de la 27,5 mii lei la 42,5 mii lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Exit mobile version