Site icon studentus.md

EURO 2016 va avea 24 de echipe.

 Sistemul de calificare pentru turneul final găzduit de Franța. Campionatul European de fotbal din 2016, găzduit de Franța, va avea la start 24 de echipe. Tragerea la sorți pentru preliminarii va avea loc pe 23 februarie 2014, scrie hotnews.ro.

Astfel, se pot înscrie la preliminarii 53 de federații, Franța fiind deja calificată, din postura de țară gazdă. Tragerea la sorți va avea loc pe 24 februarie 2014, la Nisa, în incinta Palais des Congres Acropolis.Vor fi 9 grupe de calificare (8 grupe cu cîte 6 echipe și una cu 5). Sistemul tragerii la sorti. Concurentele se vor împărți în 6 urne valorice, pe baza sistemului coeficienților acumulați de fiecare echipă națională în urmatoarele competiții:

Programul meciurilor. Elaborarea programului jocurilor va fi făcută de computer și publicată pe site-ul oficial al UEFA în aceeași zi. Așadar, spre deosebire de precedentele preliminarii, programul meciurilor în fiecare grupă nu va fi stabilit în urma negocierilor dintre federațiile naționale, ci va fi elaborat de computer.

 

Exit mobile version