Granturi de studii și cercetare în SUA

A fost dat startul Programului Fulbright Scholar, Programul Fulbright Faculty Development și Programul Hubert H. Humphrey Fellowship.

Anunțul a fost făcut de către Ambasada Statelor Unite ale Americii din Moldova. Granturile, oferite în cadrul acestor programe, sunt pentru anul academic 2015 – 2016. Ele sunt destinate pentru cercetătorii molodoveni, profesorii universitari sau experții care îndeplinesc niște criterii minime de eligibilitate. Aceste criterii sunt relativ simple.

Participanții trebuie să aibă cetățenia Republicii Moldova și domiciliu permanent în țară, totodată se cere cunoașterea limbii engleze, la nivel de scriere și vorbire, și experiență în domeniul profesional. Programele sunt destinate pentru toți solicitanții și nu fac discriminări pe bază de rasă, culoare, religie sau handicap.

Toți doritorii trebuie să trimită o cerere on-line pîna la 2 iunie 2014. Mai multe informaţii despre aceste programe şi formulare electronice sînt disponibile la http://moldova.usembassy.gov sau apelați la numerele de telefoane 022-408352 şi 022-408995.

Doina Salcuțan, USM