Purtarea măștii devine obligatorie pentru elevi

Imagine simbol
https://romani-buni.info/2020/08/exemplu-pentru-romania/

Ultima decizie luată de Comisia Națională pentru Sănătate Publică (CNESP) a municipiului Chișinău, se referă la purtarea obligatorie a măștii de protecție, de către elevii de gimnaziu și liceu. Hotărârea a fost luată în contextul agrăvării situației epidemiologice din țară.

Membrii CNESP au mai decis că organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă în centrele de excelență, colegii, școli profesionale și universități vor fi interzise. Totodată, în perioada 14-24 decembrie, activitățile extrașcolare vor fi suspendate în incinta instituțiilor de învățământ și se vor putea desfășura doar online. Transmite www.ipn.md.

„Comisia a luat decizia de purtare permanentă a măștilor de la vârsta de 10 ani, începând cu clasa a 5-a în toate instituțiile educaționale din municipiu inclusiv la lecții”, a afirmat primarul general de Chișinău, Ion Ceban, ciatat de www.agora.md.

De menționat este că, de la începutul anului școlar, procesul instructiv-didactic, în majoritatea instituțiilor de învățământ din țară se desfășoară în format mixt. Respectarea distanței fizice, dezinfectarea și aerisirea sălilor de clasă este o normă obligatorie.