Ziua ușilor deschise la UTM

Astăzi, 8 mai 2014, Universitatea Tehnică a Moldovei și-a deschis ușile pentru oaspeți și absolvenții liceelor. Evenimentul a avut în loc în cadrul Centrului de Excelență, unde facultățile Universității Tehnice și-au expus stand-urile.

Cu această ocazie a fost inaugurată și o expoziție a lucrărilor studențești „Creaţia deschide universul”. Au fost prezentate lucrările de licență și de master a studenților, în domeniile design interior, vestimentar, arhitectură, energetică și inginerie electrică, electronică şi telecomunicaţii, care ulterior vor participa la un concurs. Totodată, au fost premiați și învingătorii Olimpiadei Tehnice din 2014.

Zeci de elevi din liceele Chișinăului au venit pentru a vedea ce oportunități le oferă universitatea după absolvirea școlii. Deși elevii s-au arătat impresionați de lucrările studenților, mulți nu știau exact la ce facultate vor să intre după absolvire.

Manifestarea a fost deschisă de rectorul UTM Ion Bostan, care a transmis un mesaj de salut audienței. Prim-ministrul Iurie Leancă și Ministrul Educației Maia Sandu au fost invitați la eveniment. Ieșit la tribună, Premierul a felicitat corpul profesoral al UTM pentru meritele și realizările universității, dar și pentru ingeniozitatea de care au dat dovadă în fabricarea primului satelit al Republicii Moldova, asamblat de un grup de studenți ai UTM. Iurie Leancă a mai vorbit și despre liberalizarea regimului de vize, declarîndu-se optimist în vederea creării unui viitor european pentru tineri.

Amintim că ziua ușilor deschise se organizează anual în universitățile din țară, pentru a-și prezenta programul de studii în fața viitorilor studenți.

Doina Salcuțan, USM.