Prețurile la produsele alimentare sunt în continuă creștere. Această tendință stimlează inflația și afectează consumatorii la nivel global. În martie 2021 acest proces a atins cel mai ridicat nivel din iunie 2014.
Potrivit Bloomberg, indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat în luna martie 2021 cea de-a zecea lună consecutivă de creştere, a anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).
Creşterea din ultima lună a fost stimulată în primul rând de avansul preţurilor la uleiuri vegetale pe fondul unei cereri puternice şi al unor stocuri reduse, susţine economistul şef al FAO, Abdolreza Abbassian. Potrivit lui, în martie, preţul uleiurilor vegetale a crescut cu 8% comparativ cu luna februarie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, citează realitatea.md.
În acest sens, cea mai mare îngrijorare apare din partea ţărilor sărace care sunt dependente de importuri și cu capacități de cumpărare limitate.
Echipa redacțională a Școlii de Jurnalism STUDENTUS