Devino și tu participant în proiectul „Academia Lucrătorului de Tineret”

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova va lansa de curînd cea de-a doua ediție a proiectului „Academia Lucrătorului de Tineret” (ALT).

 

În acest sens, toți Lucrătorii de tineret din Centrele de Resurse pentru Tineri și/sau Organizații ce oferă servicii pentru tineri, pot să participe la o serie de training-uri organizate în cadrul ALT, informează civic.md

 

Pe parcursul a trei luni de zile partcipanții vor fi instruiți în următoarele domenii:

• Dezvoltarea și consolidarea proiectelor și programelor de tineret. Rolul lucrătorului de tineret în elaborarea și implementarea politicilor de tineret.

• Dezvoltarea serviciilor pentru tineret și competențelor necesare pentru oferirea acestora în scopul asigurării calității lucrului de tineret.

• Mobilizarea Tinerilor. Instrumente de implicare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor.

• Dezvoltarea instituțională.

Rolul lucrătorului de tineret este de a facilita procesul de învățare și dezvoltare nonformală și informală a tânărului. Acesta îl sprijină pe tînăr să-și negocieze mai bine șansele de reușită în viață.

Modalitatea de aplicare:

Persoanele interesate trebuie să expedieze dosarul de aplicare denumit „Academia Lucrătorului de Tineret, Nume și Prenume”, care va conţine CV-ul personal și formularul de aplicare completat la adresa de e-mail: academia.lucratorului.tineret@gmail.com sau prin fax la numărul (+373) 22 235 175.

Data limită de aplicare este 1 iunie 2014, orele 16.00.

Doar persoanele care vor expedia dosarul de aplicare complet până la termenul stabilit vor avea posibilitatea să participe la selecția participanților.

Doina Salcuțan, USM