Acasă Educație Oportunități (OPORTUNITĂȚI) Studiu sau cercetare în SUA

(OPORTUNITĂȚI) Studiu sau cercetare în SUA

0
(OPORTUNITĂȚI) Studiu sau cercetare în SUA

  Ambasada SUA în Republica Moldova anunță concursul pentru tinerii specialiști, prin programul Fulbright Scholar , Fulbright Faculty Development, Fulbright Foreign Student precum și Hubert H. Humphrey Fellowship, pentru anul de studii 2016-2017.

Programul Fulbright Scholar reprezintă un program de granturi, pentru cercetători, lectori universitari sau experți în diverse domenii, care au o diplomă de doctorat, sau o experiență profesională echivalentă, care le-ar permite posibilitatea de a efectua cercetări in Statele Unite.

Programul Fulbright Faculty Development oferă profesorilor universitari din Moldova, care au cel puțin doi ani de experiență profesională oportunitatea de a explora dezvoltarea curriculum-ului și metodologiei de predare in Statele Unite.

Programul Fulbright Foreign Student permite tinerilor profesioniști din Republica Moldova să facă studiile de master, timp de un an sau mai mult, la universități din SUA, în orice domeniu cu excepția medicinei.

Programul Hubert H. Humphrey Fellowship este un program complet de bursă, pe timp de un an, oferit specialiștilor la mijlocul carierei, responsabili și cu abilități de leader, gata să profite din plin de programul de studiu independent, în una din cele mai bune universități ale Statelor Unite. Certificatul oferit de Guvernul SUA, nu este proiectat pentru a oferi un grad mai avansat participanților.

Condiții de eligibilitate:

– Cetățenia Republicii Moldova și domiciliul stabil în țară
– Eligibilitatea pentru o viză SUA J-1
– O declarație detaliată a activității propuse și obiectivele pentru cercetarea sau studiul care urmează să fie efectuat la o instituție din SUA
– Cunoașterea limbii engleze (nivel avansat scriere și citire)
– Experiență în domeniu. Pentru programul Fulbright Scholar, este necesară o diplomă de doctorat sau experiența profesională echivalentă. Pentru programul Fulbright Faculty Development, solicitanții trebuie să aibă cel puțin doi ani de experiență de predare universitară. Învățământ universitar complet și rezultate academice impresionante, sunt necesare pentru programul Fulbright Foreign Student. Pentru programul Hubert H. Humphrey Fellowship este necesară o diplomă universitară completă și cel puțin cinci ani de experiență profesională considerabilă.

Fiecare program poate avea cerințe specifice. Data limită pentru online aplicare este 1 iunie 2015. Pentru detalii accesați http://moldova.usembassy.gov/022715.html

Programele oferă oportunități egale tuturor solicitanților și nu discriminează pe bază de rasă, culoare, sex, religie, origine națională sau etnică, limbă maternă sau invaliditate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here