Proiectul Globex pentru studenţii moldoveni

Proiectul Globex a ajuns și la Universitatea de Stat din Moldova.

În perioada 17-21 februarie reprezentații proiectului invită studenții USM să aplice la program. Globex este un program de schimb cultural, care oferă oportunitatea studenților din Moldova să se poată încadra în proiectele educaționale și cele comunitare organizate în țări precum: România, Italia, Grecia sau țari exotice ca Pakistan, Columbia ori Malaezia. Proiectele presupun diverse activități precum: voluntariat,workshop-uri, predarea limbii engleze în școli sau livrarea informațiilor pe anumite tematici sociale. 

Durata programului este de 6 săptamîni, iar criteriile de selecție a aplicanților sunt relativ simple. „Pentru a participa în cadrul programului, studenții trebuie să fie sociabili, să cunoască limba engleză la nivel de comunicare și să aibă un caracter antidiscriminatoriu”, spune Alina Dandara, coordonatoare a programului. Metoda de aplicare se realizează în baza formularului, iar prioritate au studenții de la facultățile de Psihologie și Științe ale Educației și cei de la Facultăți de Limbi Străine. „Tinerilor le este oferită cazarea și asigurarea internațională. Pe durata șederii, ei beneficiază de un supraveghetor care îi ajută să se acomodeze”, explică Alina Dandara. 

Cu o experiența de 65 ani, Globex adună anual mii de studenți, din întreaga lume, dornici să cunoască experiența internațională. 

Doina Salcuțan, USM