WOW-Women in online work.

Wow Women
Sursa: https://cacttus.education/wow/

S-a dat startul celei de-a doua etape a proiectului pentru femei WOW-Women in online work. Acest proiect are drept scop creșterea gradului de conștientizare a tinerelor femei în legătură cu munca online, ca oportunitate de angajare.

Proiectul a fost lansat cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției în cadrul Proiectului: Optim -Oportunități prin Tehnologii și Inovații în Moldova, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation, în parteneriat cu Camera de Comerț și industrie a Republicii Moldova, și cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare în cadrul Proiectului TTEKWILL.

Programul are drept scop îmbunătățirea abilităților pentru joburile ce se desfășoară în mediul online și cuprinde 3 etape:

Prima vizează noile tendințe din câmpul muncii în spațiul virtual. Participantele vor fi ghidate să-și pregătească portofoliului profesional pe platforme online, să-și elaboreze un CV calitativ, să-și mențină pagina pe rețelele sociale și platformele de angajare pentru liberi profesioniști.

A doua etapă cuprinde un curs practic gratuit pentru dezvoltarea abilităților necesare pentru 2 profesii din mediul online.

A treia etapă se bazează pe sesiune practică, sub forma unui mentorat asistat pentru cele 30 de tinere conform sursei TEKWILL.md

Înscrierea dureaza până pe 23 martie. Pentru a participa la acest program, trebuie să se țină cont de următoarele cerințe:

1.Limita de vârstă – 18 ani.

2. Să fie locuitor a altei localități decât orașul Chișinău.

3.Cunoașterea limbii engleze.

4.Să posede aptitudini și competențe la folosirea calculatorului.

Alina Chiperi,  Şcoala de  Jurnalism STUDENTUS