Cît costă să fii student. Cele mai scumpe şi cele mai ieftine facultăţi din Republica Moldova

Taxele pentru locurile de studii în Republica Moldova diferă de la o universitate la alta. Cele mai ridicate însă rămîn a fi la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică „Nicolae Testemiţeanu” iar cele mai mici – la Universitatea Pedagogică de Stat.

 

Dintre toate instituţiile de învăţămînt, facultatea de stomatologie se menţine pe primul loc în topul celor mai scumpe facultăţi pe baza de contract de 22 300 de lei pe an. Aceasta este succedată de faculatatea de farmacologie ale cărei cote ajung pînă la 18 200 de lei iar cea de medicină generală – 17 400 de lei. Nu rămîine în urmă nici Academia de Teatru şi Arte plastice, întrucît studiile unui dirijor pentru un an academic costă 19 000 de lei iar cei de la actorie admişi pe bază de contract vor plăti taxa de 13 000 de lei.

În topul celor mai scumpe facutăţi se află şi facultatea de Ştiinţe economice, viitori economişti ştiu că studiile de calitate costă nu mai puţin de 8000 de lei. Taxe mari vor plăti şi viitorii jurişti însă acestea nu vor depăşi suma de 9000 de lei. Cele mai ieftine contracte de studii sunt la facultăţile pedagogice unde preţul acestora pentru un an coboară pînă la 3000 de lei.

Sursa: studiimoldova.info