Concursul Internațional Studențesc de Microelectronică

Pe 15 mai 2015, în incinta Universității Tehnice a Moldovei v-a avea loc Concursul Internaţional Studenţesc „Ingineria Sistemelor Microelectronice SERGIU RĂDĂUŢAN”

 

Ediția a V-a a concursului, va începe la orele 10.00. Vor participa echipe de studenți din Republica Moldova, Republica Belarus, România, iar scopul de bază a concursului este dezvoltarea deprinderilor în rîndul studenților, de elaborare a aplicațiilor în diferite domenii tehnice. 

La baza acestui concurs stă implicarea și participarea nemijlocită a studenților, prin inițiativă și aplicare, mai mult decît acumulare de cunoștințe. El reprezintă o șansă deosebită pentru viitorii ingineri, o posibilitate de a-și manifesta creativitatea și ingeniozitatea de care dispun.

Concursul „Ingineria Sistemelor Microelectronice” in memoriam acad.  Sergiu Rădăuţan este organizat şi găzduit de Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică şi Catedra Microelectronică şi Inginerie Biomedicală și este divizat în 2 etape:

1. Participanții vor prezenta proiectele în formă orală (Power Point) timp de 7-10 min.
2. Va avea loc prezentarea funcţionalităţii şi aplicaţiilor practice.

În anul curent Concursul este susținut de Societatea absolvenţilor în specialității „Microelectronică”  a Universităţii Tehnice a Moldovei, Societatea de Inginerie  Biomedicală din Moldova, StarNet SRL, Romani Gaz Group SRL, ÎTŞ Informbusiness, SC Silicon Service SRL, ÎCS Micrologic Design Automation SRL.