Ședințele ONU sunt simulate de studenții IRIM

Pe 14 mai, Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moldova a organizat acțiunea extracuriculară „Simularea Modelului ONU – IRIM 2014” care a ajuns deja la a 3-a ediție.

La eveniment a participat deputatul Dumitru Diacov, analistul politic Igor Boțan și reprezentanul Fondului ONU pentru populație, Boris Gîlca.

123445

 

În cadrul simulării „ședinței Comitetului ONU pentru economie și dezvoltare durabilă” a fost abordată tema „Ecologia în contextul dezvoltării durabile” și votată o rezoluție privind depășirea celor mai grave probleme ecologice, care afectează dezvoltarea regională și globală.

Studenții IRIM,participanți la simulare,au venit doar cu cuvinte de laudă. Elena Jalbă ne-a împărtășit că a avut parte de: „momente deosebite, chiar unice și asta datorită organizatorilor și profesorilor minunați.”

O altă participantă Emilia Pavlovschi ne-a declarat că: “a fost o experieță frumoasă, o oportunitate cu adevarat valoroasă de care au avut parte toți participantii de la IRIM”.

Participanţii au avut oportunitatea: de a dezvolta competenţele de comunicare şi negociere; de a-și aprofunda şi diversifica cunoştinţele despre politica internaţională; de a cultiva abilităţile de liderism și lucru în echipă.

Cristina Pretuleac, IRIM