Thaksgiving Day la Chișinău

,,Happy thanksgiving day!’’este o expresie auzită tradițional în fiecare an, în a 4-a zi de joi din luna noiembrie, cînd in S.U.A. dar și în alte țări, unde se vorbește limba engleză , se sărbătorește ,,Thanksgiving Day’’ sau ,,Ziua recunoștinței’’.

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește (tradițional lui Dumnezeu) pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a familiei. Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, și plăcinta de dovleac. În această zi spunem: ,,Mulțumesc!’’celor dragi cît și celor cărora le suntem recunoscători. Studenții Universității Pedagogice de Stat ,,I.Creangă’’,care studiază limba engleză în cadrul specialității a II-a, împreună cu Catedra de Limbă Engleza , au organizat un omagiu spunîndu-le ,,Thank you! ’’ profesorilor, părinților, colegilor, prietenilor. Odată urcați pe scena universității, participanții au contribuit la crearea dispoziției prin cîntec, dans, teatru, fiind foarte originali și artistici.

Studenții Facultății de Arte plastice și Desing au decorat sala de festivități cu tablouri expresive și cu o expoziție de fructe, legume, flori reprezentative sărbătorii. Un moment emoționant a fost interpretarea cîntecului ,,I just called’’,fiind cîntat de întreagă sală, iar la finele piesei , cei prezenți au fost îndrumați să-și telefoneze persoanele dragi pentru a le spune :,,Mulțumesc! sau Thank you! ’’

 

articol de: Vacula Alina, studentă, UPSC „I. Creangă”