Grigore Vieru- un poet cu lira-n lacrimi

 ,,Poetul podului de cuvinte”- născut la 14 februarie, Grigore Vieru ar fi împlinit anul acesta 78 de ani.

În memoria distinsului poet , la Univeristatea Pedagogică de Stat ,,I.Creangă’’ s-a desfășurat activitatea : ,,Grigore Vieru- un poet cu lira-n lacrimi…’’. 

Studenții Facultăților de Filologie și Pedagogie au reînviat amintirea celui care cu mulți ani în urmă s-a numărat printre studenții Facultății de Filologie, printr-un recital de poezie și cîntece, pe versurile marelui poet. Nu au lipsit nici dansul și nici creațiile proprii , dedicate de către studentele Facultății de Filologie, Nedomolchin Andriana și Ghereg Rodica. Participanții le-au adus în dar spectatorilor un buchet de emoții pozitive, dar și de melancolie. La organizarea acestei activități extracurriculare s-au implicat și biblioteca universității cu o bogată expoziție de literatură, amintind de Gr.Vieru, precum și Decanatele Facultăților de Filologie și Pedagogie. 

Responsabilă pentru realizarea acestui eveniment – Bobescu Iraida,actriță, metodist al Departamentului de asigurare a calităţii, susţine că: ,,Nu a fost dificil să dirijez un astfel de eveniment, chiar dacă a fost primul de acest gen, de care am fost responsabilă, deoarece am lucrat cu persoane foarte receptive și care au susținut ideea acestui concert. Pe viitor preconizăm să mai organizăm evenimente de acest gen și sper la o colaborare mai fructuasă din partea studenţilor”

Ștefan Belei, student la Facultatea de Filologie: ,,În calitate de prezentator, am avut emoții duble, dar fiind student la aceeași facultate ca și marele poet al națiunii, a fost o mare onoare pentru mine să-i recit versurile și să-i aduc drept omagiu și cîteva cîntece pe versurile sale. A fost un concert de success, pe măsura așteptărilor noastre și am simțit că cei prezenți au trăit aceleași emoții ca și noi, participanții. Mulțumesc din suflet doamnei prodecan, Ciubotaru Liubovi, dar și doamnei Bobescu Iraida pentru efortul enorm depus .’’

Alina Vacula