Tîrgul universităților din România are loc astăzi pe Aleea Clasicilor!

universitate,admitere,tîrg,chișinău,studentus

Și anul acesta nu se lasă a fi așteptat cel mai informativ târg al universităților de peste Prut. La târg vor participa voluntarii asociațiilor de basarabeni din România, studenți din principalele centre universitare românești din 18 orașe. Cei interesați de studii în România au șansa să afle informații din surse credibile.

Ediția a IX-a a târgului se va desfășura începând cu ora 10:00, la Chișinău, Bălți și Cahul în următoarele zile și locații:

6-7 iulie – Chișinău – Aleea Clasicilor din Parcul „Ștefan cel Mare”,
8 iulie – Bălți – în fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri”,
9 iulie – Cahul – Universitatea de Stat„”B. P. Hașdeu”.

Dacă ești interesat de studii în România, în cadrul acestor târguri ai șansa să afli informațiile 100% corecte provenite din surse credibile precum: Universități, Ministerul Educației, Ministerul Pentru Români de Pretutindeni sau Ministerul Afacerilor Externe.

Membrii asociațiilor de elevi și de studenți basarabeni vor aștepta absolvenții la eveniment pentru a le oferi informații cu privire la oferta educațională din acest an, metodologia de școlarizare, procesul de admitere, acte necesare și detalii utile cu privire la viața de elev și student în România.

În anul curent, statul român pune la dispoziția absolvenților din R. Moldova peste 2800 de locuri în învățământul superior universitar de stat, fără achitarea taxelor de școlarizare, dintre care 1393 de locuri sunt cu bursă de întreținere și 1415 sunt fără bursă.

Pentru învățământul preuniversitar sunt acordate peste 3300 de locuri, dintre care 1585 sunt locuri de studiu în clasa a IX-a în ciclul liceal, 505 – învățământ profesional și 1147 sunt locuri de studiu în clasa a X-a a ciclului liceal. Bursa de întreținere acordată de statul român pentru elevii și studenții basarabeni este de 65 de euro.

Ministerul Educației din România a publicat metodologia de înscriere la universitățile din România pentru toate ciclurile universitare. Detalii despre ele puteți găsi pe site-ul ministerului învățământului.