Actuali bobocei , viitori Jurnaliști

Petrecere mare pe ritmuri moderne a avut loc marți seara, la data de 28 octombrie 2014, pe scena casei de cultură a Universității de Stat din Moldova, unde studenții anului I a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării au sărbătorit Balul Bobocilor.

După o lungă perioadă de pregătire, atît bobocii cît și organizatorii, plini de emoție au dat startul celui mai distractiv eveniment din cadrul universității. Balul bobocilor de la USM a debutat cu 3 probe: prezentarea, dansul și tema pentru acasă cu titlul : „Sunt jurnalist” , implicînd o demonstrare de creativitate și ingeniozitate pe măsura așteptărilor.

În cadrul primei probe, cele 6 perechi de bobocei , s-au manifestat frumos , ingenios cu un spirit de echipă unit la care au participat și colegii de grupă. Participanții au uimit publicul cu frumoasele piese interpretate, cu cuvinte din inimă, îndemnuri și filmulețe video create de ei.

La cea de-a doua probă – dansul, publicul s-a delectat cu o gamă de divertisment din punct de vedere coreografic: ritm de tango ,vals si dans popular. De asemenea , era preconizată și samba, însă din cauza durerilor de mușchi , participanții au improvizat pe loc o horă tradițională.

Tema pentru acasă, a adus cu sine zîmbete și buna dispoziție. Boboceii au fost creativi și ingenioși și la această etapă, ei au imitat un show numit „Gaga-lealea ”, au reprodus emisiunea „Hai să ne căsătorim ”, au teatralizat, au cîntat si au prezentat material video.

Cîștigătorii “Balul Bobocilor 2014” sunt Daniela Bejan și Ion Morozan . Ei vor beneficia de două bilete la mare, un voucher de 400 lei de la partenerul „ Trattoria” cit și de alte cadouri din partea

Decanatului și Tour Magazine. „ Am lucrat în colectiv, am muncit mult și am implicat întreaga grupă. Nu ne-am așteptat să cîștigăm, iar cadourile le vom consuma respectiv împreună.” a comentat

Daniela Bejan, deținătoarea locului I. Pe locul 2 s-a clasat Dumitrița Nicu și Vasile Micleușanu , singura grupă de Comunicare, iar pe locul 3 se află Lilia Ioniță și Cătălin Corea. Celorlalte perechi participante li s-a oferit din partea Decanatului cîte o pungă de cadouri.

Juriului i-a fost greu să decidă cine sunt cîștigătorii , dar totuși au propus pentru anul 2 să se organizeze un Bal al Bobocilor, al „bobocilor copți”, și în cele din urmă , pentru anul 3 , „Balul Bobocilor Absolvenți”.

Pe parcursul balului, cei care au distins atmosfera au fost : Sasha Black, Dan Roșu, Felicia Dunaf, Lilian Dobîndă și Underground Comedy. 

A fost o seară minunată nu doar pentru public dar și pentru Decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Georgeta Stepanov „ Pentru mine a fost o seară deosebită pentru că în sfîrșit am reușit să organizăm acest eveniment într-un local cu tradiții, un local cultural…Casa de cultură.

Studenții noștri au demonstrat încă o dată că sunt cei mai buni,cei mai creativi, cei care merită să se numească studenți ai facultății noastre . Studenția se manifestă prin entuziasm,curaj și o doză de nebunie în sensul bun al cuvîntului. La facultatea de jurnalism nu poți să vii dacă nu ești un talent în sine”.

 

Ionela Nicolaescu

Lasă un comentariu