Protest în urma închiderii pieței de vechituri

În urma închiderii pieței de vechituri de la Gara Feroviară, astăzi, 7 august, mai mulți comercianți protestează în fața Primăriei mun. Chișinău. 

Amintim că pe 31 iulie piața second hand de la gara feroviară și-a mutat locul obișnuit, din motive estetice și ale comerțului ilicit. „Ordinea se menține. A fost mai complicat în ziua de sâmbătă și duminică, când se adună foarte mulți comercianți, însă toți au fost redirecționați într-o piață din apropiere. Astfel, circa 90 de persoane au fost amplasate sâmbătă gratuit la mese și alte circa 200 de persoane amplasate la sol. În total au fost implicați  șase colaboratori ai Inspectoratului de Poliție, sectorul Centru, și trei colaboratori ai Preturii Centru”, a declarat pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu.

Conform unor martori, unii protestatari susțin că de la închiderea pieței, mai mulți nevoiași care-și vindeau lucrurile suferă din cauza acutizării bolilor și a lipsei de venit. Asta pentru că noul loc în care-au fost mutați vânzătorii se află peste podul gării, loc lipsit de transportul public, cât și greu accesibil pentru pensionarii în cârje.