John Lennon | Beatles sunt mai populari decât Isus

În anul 1966, 4 martie, a apărut un articol în London Evening Standard (Evenimentul standard londonez), care ar fi provocat o perioadă de turbulență în rândul trupei the Beatles.

„Creștinismul va dispărea”, a spus John Lennon. „El va dispărea și se va micșora. Nu trebuie să ne certăm despre asta. Suntem mai populari decât Isus acum. Nu știu care va ieși primul, rock ‘n’ rollul sau creștinismul.”

amenințări cu moartea

Beatles și, în special, Lennon, au devenit momentan diavolul incarnat al Bibliei și toate astea exact atunci când urmau să înceapă un tur în SUA.  După mai multe proteste, amenințări și reacții din partea oamenilor, Beatles au dat o conferință de presă în care Lennon precizează că: „Dacă aș fi spus că televiziunea este mai populară decât Isus, aș fi putut să scap cu mâinile curate”. Amenințările cu moartea au influențat decizia trupei să nu-și finalizeze turneul plănuit în Statele Unite.

Un tânăr, supranumit Klansman, a apărut impunător într-un reportaj la televiziunea locală, făcând amenințări flagrante împotriva lui Beatles. După ce a declarat că trupa a pretins că este „mai bună decât Isus Hristos”, el a subliniat reputația lui Ku Klux Klan ca fiind „o organizație teroristă” din care făcea parte tânărul. El a susținut că organizația are „căi și mijloace” pentru a se asigura că prestația trupei se va sfârși înainte de vremea precizată de organizatori, amenințându-i pe membrii Beatles.

mania de Beatles

Beatles a fost o trupă engleză de rock & roll, activă între anii 1960-1970. Membrii ei au fost John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr. Trupa a avut  cele mai modelatoare influențe asupra muzicii în general. În 1963, popularitatea lor a apărut ca Beatlemania (mania de Beatles), devenind cea mai cunoscută trupă muzicală din lume, cu peste 800 de milioane de albume vândute la nivel mondial.