Aplicația care te recompensează pentru timpul în care nu utilizezi smartphone-ul

App

Uită pentru ceva timp de telefonul mobil sau roagă-ți un prieten să ți-l ascundă pentru o perioadă, așa încât să nu îl poți găsi chiar după lungi căutări, iar având instalată aplicația Hold, cînd ți se va returna telefonul, vei rămîne plăcut surprins de numărul punctelor acumulate, pe care le vei putea folosi în schimbul unor bilete la cinema sau alte locații.

Deși încă nu a fost lansată în Republica Moldova, Hold a devenit deja populară în mai multe state ale lumii, în viitor planificându-se extinderea arialului de raspândire al acesteia.

Prin urmare, trei studenţi de la Şcoala de Business din Copenhaga au lansat aplicația „Hold”, cea care stimulează tinerii să renunţe la telefonul mobil, aceștia fiind recompensați pentru acest lucru.

Prin utilizarea ei, tinerii acumulează puncte pe care le pot schimba în bilete de cinema, popcorn sau cafea gratuită. Hold este populară în Norvegia, Danemarca şi Suedia, cu mai mult de 120.000 de useri, şi va fi lansată curînd și în Marea Britanie.

Folosind aplicaţia Hold, tinerii primesc 10 puncte pentru fiecare 20 de minute în care nu îşi folosesc telefonul mobil, între orele 07:00-23:00 în fiecare zi a săptămânii. Punctele pot fi schimbate în bunuri şi servicii prin intermediul platformei marketplace, cu brand-uri precum Caffe Nero, cinematografele Vue sau Amazon.

Pentru a câştiga două cafele gratuite, elevii, studenții au nevoie de 300 de puncte, echivalentul a 10 ore petrecute în aplicaţia Hold. Pentru un popcorn gratuit la cinema, vor trebui să petreacă două ore în aplicaţie pentru a acumula de 60 de puncte.