Recent pe rețelele de socializare au apărut mai multe postări despre un caz groaznic, pe teritoriul parcului Valea Morilor, membrii organizației ”Societatea Umană” au găsit un cal mort, ce a fost exploatat pentru a distra copiii și adulții oferind diferite ”servicii”.

Informația a fost publicată pe pagina oficială a organizației, conform datelor animalul a pierit săptămâna trecută, din motivul că noaptea a fost legat de un pom fără supravegherea oamenilor, iar după aceea a alunecat și s-a strangulat.

După ce a fost depistat acest fapt, stăpâna business-ului, a afirmat că ea a vândut calul însă nu cunoaște nimic despre cumpărători și nu are datele de contact.

Martorii afirmă că este o farsă căci după incident calul a fost ascuns în parc, astfel după o lungă căutare el a fost depistat, autorul postării își cere scuze pentru că a atașat și poza, dar a rămas cu speranță că acest caz va atrage atenția oamenilor.

Membrul organizației ”Societate Umană”, Carl Luganov a afirmat: ”Trebuie să spun că  stăpâna are trei cai și un măgar mic, și toți sunt utilizați pentru închiriere. De cai au grijă de fapt un grup de adolescenți, din cauza că este o forță de muncă ieftină. Potrivit martorilor, caii au fost ținuți în aer liber, fără nici un adăpost. Chiar și în luna aprilie, când a fost Armaghedon de Chișinău, au stat pe stradă sub vânt puternic și zăpadă”.

”Și chiar vreau să cred că acest caz va face pe mulți să se gândească și să înțeleagă care este prețul distracțiilor cu animale. Și aceasta este povestea mică, ce a devenit cunoscută tuturor”, a afirmat membrul organizației ”Societate Umană”.

Articolul poate fi găsit și  pe pagina oficială după adresa: https://www.facebook.com/HumaneSocietyMoldova/ .

Scopul organizației ”Societatea umană” este antrenarea şi instruirea societăţii  privind atitudinea umană faţă de animale, pentru a aduce la normele țărilor dezvoltate.