Casa Varatic, o opțiune perfectă pentru sărbători

Imagine simbol
Imagine simbol. Sursa: https://www.observatordetimis.ro/2020/12/20/orarul-de-sarbatori-de-la-muzeul-satului-banatean/

Casa Varatic este o pensiune turistică de la nordul Moldovei, situată la 200 de km de la Chişinău, mai exact în satul Văratic, raionul Rîșcani. 

Chiar dacă în acest an nu avem zăpadă, proprietarii pensiunii au decorat curtea și cele 2 case pentru a aduce magie în sufletul vizitatorilor. Casa Galbenă și Casa Albă sunt pregătite și așteaptă oaspeți de Crăciun. Clopoțeii, omuleții de zăpadă și jucăriile te teleportează într-o poveste.

Am pregătit totul până la cel mai mic detaliu al decorațiunilor și așteptăm vizitatori. Sunteți mereu bineveniți la noi. Vă așteptăm cu cele mai gustoase bucate tradiționale, ne spune Laurenția Schulz.

Atmosfera de sărbătoare nu se simte doar aici, dar și în întregul sat. Străzile au fost decorate cu luminițe, iar în centrul satului a fost instalat și un pom de Crăciun.

Un locuitor al satului ne-a spus că: „Suntem binecuvântați de Dumnezeu cu așa o frumusețe naturală și anume în satul nostru. Iar Casa Varatic este un colț de rai. E frumos așa decorat, dar sperăm totuși să avem și zăpadă”.

Ținând cont de situația pandemică și că vacanțele de sezon s-au anulat, aici este un loc minunat pentru o vacanță de iarnă, iar stâncile din jurul satului te duc cu gândul la munte.

Olga Cucuta