Ce modele de tunsori alegem în 2019 ?

Dorinta și nevoia de a face o nouă schimbare în materie de tunsoare, este inevitabilă aproape pentru toate persoanele. În fiecare an stilurile se schimbă întrucât este necesar să cunoaștem care sunt tendințele din acest an și la ce ar trebui să atragem atenția când ne alegem un model de tunsoare. În acest caz, mi-am propus să realizez un interviu cu Viorica Iatco, hairstylist care a activat în domeniu atât în țară, cât și peste hotare în Geneva.

 

Care sunt cele mai noi trenduri din acest an în materie de tunsori?

-În acest an trendurile de tunsori sunt cele clasice sau cele creative. Ca de exemplu, este în vogă tunsoarea pageboy, care îi conferă părului un volum frumos și este potrivită pentru părul mediu. Sau, șuvițe alungite în față și un breton. Acest stil este nimit bob și, se poate de realizat pe diferite tipuri de păr. În special, acum sunt la modă frizurile cu breton, iar noi putem realiza orice timp de breton: francez, lung, într-o parte sau bretonul potcoavă.

Multe tendințe vin și pleacă, însă ca în orice domeniu, ceva face diferența. Ce tunsori nu vor ieși niciodată din trend?

-Frizurile clasice vor rămâne întotdeauna în vogă. De asemenea, aproape în fiecare an rămân la modă tunsorile cu breton. Pentru părul scurt, rămâne bretonul drept sau cel pe o parte, iar pentru părul mediu, este specific bretonul scurt.

Ce culori alegem pentru a-i oferi părului un plus de strălucire și vitalitate?

-În acest an clienții optează pentru nuanțe naturale, deoarece sunt în trend culorile caramelizii, cafenii și de asemenea culorile reci. Indiferent de nuanță, părul trebuie să fie hidratat și îngrijit în mod constant pentru a avea un plus de strălucire. Dacă ne referim la seria blondului, este în vogă blond natural. O altă gamă de culori începând cu: mov, galben, verde este specific pentru modelul de client îndrăzneț și adept al schimbărilor.

La ce ar trebuie să ținem cont atunci când ne alegem o tunsoare?

-În primul rând trebuie să ne gândim dacă ne reprezintă acel stil și dacă ne stă bine. În general oamenii își caută modele de tunsori  de pe internet. Nu este greșit, dar, e necesar să țină cont de forma feței, încât tipul de tunosare să-i avantajeze cât mai bine.

Care sunt modalitățile de îngrijire și întreținere a părului?

– Părul trebuie spălat de două ori pe săptămână. Sunt persoane care aleg să-și spele părul în fiecare zi pentru o prospețime sau un volum spectaculos, însă acest lucru este greșit, pentru că afectează sănătatea scalpului. Totodată, este necesar să alegem șamponul în funcție de tipul de scalp, iar balsamul trebuie să corespundă cu brandul șamponului. Dacă ne referim la modalitățile de îngrijire și întreținere a părului, ar fi bine să ne axăm pe măștile naturiste din lapte și ulei de cocos. Acestea sunt recomandate, fiindcă hidratează părul și îi oferă strălucire. Cu părere de rău, cunosc multe persoane care în prezent au tendința de a-și procura geluri de păr, spray-uri cu efect de strălucire, dar aceste produse ar fi bine să le evităm, pentru că deteriorează firul de păr.

Sunt anumite persoane care din lipsa de timp, nu au posibilitatea să meargă la coafor. Cum ar putea să realizeze acasă coafuri simple și frumoase?

-Există o varietate de coafuri deosebite care ar putea să le facă mai multe persoane. Condiția de bază este să fie părul curat și îngrijit. Doamnele, domnișoarele cu părul de lungime medie, pot să-și facă cocuri lejere sau elegante, împletituri diferite, o ondulare modestă, un păr îndreptat și aranjat, sau chiar ceva haotic. Persoanele cu păr scurt ar putea face o coroniță împletită sau niște bucle stilate.

Ce părere aveți despre dorințele moldovencelor în materie de coafură?

– Moldovencele noastre nu se tem de schimbări și încearcă mai multe stiluri. Unele renunță la un păr lung în favoarea unui bob. Altele aleg să experimenteze culori îndrăznețe, precum verde și roz sau, aleg diferite coafuri moderne cu șuvițe. Dar, este și o categorie de persoane care rămân fidele aceluiași model de coafură.

Cum credeți, pe viitor ce alte trenduri o să apară în acest domeniu?

-Totul depinde de piața mondială. Probabil o să apară unele tunsori mai sofisticate și mai extravagante, dar în același timp vor rămâne actuale și cele cu care ne-am obișnuit deja.