Cel mai bun job din lume în 15 zile de vacanță

L-au definit ca fiind „cel mai bun job din lume” de fapt, posibilitatea de a merge 15 zile în vacanţă la Rimini, all inclusive, fără să plăteşti nimic, singura condiţie fiind doar să povesteşti non stop pe pagina ta de Facebook cum te distrezi, este cu siguranță mult mai avantajoasă decât să munceşti în mină.

Aceasta este noua idee din domeniul marketingului turistic, a speciştilor din Emilia Romagna care, în loc să invite în hotelurile lor VIP-uri, jurnalişti şi agenţi de influenţă de diferite tipuri, au decis că cei mai buni garanţi ai produselor lor sunt chiar clienţii cu vârste sub 30 de ani, în special cei capabili să navigheze cu agilitate pe reţelele sociale. Și aşa s-a născut iniţiativa „cea mai frumoasă meserie din lume”: adică două săptămâni gratis pe malul mării în schimbul sarcinii de a „ilustra” vacanţa pe reţelele de socializaree.

Ideea de a plăti tineri pentru a arăta cât de frumoasă poate fi o vacanţă la Rimini aparţine asociaţiei Confcommercio, Institutului provincial al turismului, Silb („sindicatul” localurilor turistice) şi altor asociaţii turistice locale, care au creat o pagină web www.lavoropiùbellodelmondo.it) pentru a colecta candidaturile celor interesaţi, pagină pe care este prezentat şi regulamentul „selecţiei”. „Cel mai bun loc de muncă din lume – scriu organizatorii – este singurul job care te plăteşte pentru a merge în vacanţă. Timp de 15 zile, singura ta sarcină va fi cea de a te distra – de dimineaţa până a doua zi dimineaţa. Documentându-ţi felul în care îţi petreci zilele cu fotografii, clipuri video, live-uri pe reţelele sociale şi povestind în „jurnalul tău social” experienţe, curiozităţi şi tot ceea ce se întâmplă în timpul vacanţei tale de lucru”.

Pentru a avea acces la acest sejur gratuit, candidatul (cu vârsta sub 30 de ani) trebuie doar completeze un formular online cu datele personale şi alte „nimicuri”, una dintre recomandări fiind „să fie bine informat despre reţelele sociale”, şi să ataşeze un video de prezentare de un minut. „În faza ulterioară -specifică regulamentul – la fiecare 15 zile, o comisie va selecta două persoane”. Cei aleşi îşi vor începe apoi „lucrul” ajutaţi de un tutor care îi va lăsa să se descurce singuri după ce se va asigura că tinerii au învăţat bine meseria care în realitate constă în a atrage noi turişti pe frumoasa rivieră a Adriaticii.

Lasă un comentariu