Destinații de vacanță pentru 2017 incluse în Topul Lonely Planet

Orașul francez Bordeaux se anuntă a fi destinația nr. 1 pentru vacanțele din 2017. În cel mai recent clasament al destinațiilor de călătorie urmează Cape Town, din Africa de Sud, și Los Angeles, SUA.

Topul, realizat anual de website-ul Lonely Planet, arată că Bordeaux va fi foarte popular la anul, când din acest oraș la Paris se vor face doar două ore, grație inaugurării unei noi linii feroviare. În plus, zona este deja foarte căutată de iubitorii de vin și foarte ofertantă din punct de vedere gastronomic.

Cape Town, orașul de pe locul 2, este unul cosmopolit, cu restaurante premiate la nivel internațional. Iubitorii de artă mai au, din septembrie, încă un motiv de a veni în acest oraș: la început de toamnă aici se deschide Muzeul Zeitz de arta contemporană (MOCAA), cel mai mare muzeu de artă africană din lume.

Pe locul trei se află Los Angeles, din SUA, văzut până acum ca fiind un „oraș al superficialității”. E adevărat ca aici locuiesc multe vedete și oameni frumoși, bine sculptați de bisturiul chirurgilor plastici, însă tot aici metroul te duce oriunde cât ai clipi, oamenii sunt sprijiniți să călătorească prin oraș fără mașini, iar 50 de hoteluri sunt în acest moment în construcție.

În clasament urmează, în ordine, Merida (Mexic), Ohrid (Macedonia), Pistoia (Italia), Seul (Coreea de Sud), Lisabona (Portugalia), Moscova (Rusia) și Portland (Oregon, SUA).

În urmă cu doi ani, topul regiunilor ce meritau a fi vizitate, realizat tot de Lonely Planet, era condus de Transilvania.

Lasă un comentariu