Elon Musk devine al doilea cel mai bogat om din lume

Ilon Mask si Bill Geits,Tesla
Tesla

Antreprenorul Elon Musk l-a depășit detașat pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om din lume. 

Pe locul trei în acest top al super-bogaţilor se află acum Bill Gates, cu 127,7 miliarde de dolari.  Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, prezent cu o avere estimată de 182 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Averea lui Musk a crescut cu 7,2 miliarde de dolari (5,4 miliarde de lire sterline) până la 128 de miliarde de dolari, după ce au înregistrat o creștere acțiunile companiei sale Tesla, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creşterea cu 6,5% a preţului acţiunilor companiei sale de maşini electrice.

Tesla este deja cea mai valoroasă firmă de automobile din lume, în ciuda faptului că  produce doar o fracțiune, din vehiculele unor rivali precum Toyota, Volkswagen și General Motors.

În timpul unei vizite în Germania, Elon Musk a afirmat că ar putea ca Tesla să se extindă în Europa intrând pe segmentul pieței de masă, cu o mașină mică, potrivit BBC news.

Dumitru Samson