Netflix impune noi măsuri de securitate

Netflix

Liderul pe piața mondială de divertisment, Netflix, introduce noi metode de securizare care ar putea descuraja și chiar opri definitiv partajarea conturilor între mai mulți utilizatori care trăiesc la distanță.

Netflix ar putea stabili dacă cineva încearcă să utilizeze contul fără a fi proprietarul principal al contului. Persoana care se conectează va trebui să verifice dacă este proprietarul printr-un text sau un cod de e-mail – o practică similară printre alte site-uri web de conectare.

În ultimile zile, mai mulți utilizatori Netflix au primit notificări cu mesajul: Acesta este contul tău ? și Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți voie de propriul cont pentru a continua să vizionați.  Aceștia au fost puşi să-şi verifice identitatea, trebuind să introducă un cod trimis de serviciul american pe telefonul persoanei pe numele căreia a fost creat contul, transmite News.ro.

Netflix spune că este vorba de o măsură de securitate, menită să împiedice persoanele neautorizate să acceseze un cont care nu este al lor. Totuși mulți sunt de părere că e mai mult o metodă de a-și maximiza profitul, sperând că cei care nu mai pot partaja acelaşi cont vor plăti pentru propriul cont.

Protrivit firmei de cercetare Magid, aproape 33% dintre utilizatorii Netflix își partajează parolele cu o altă persoană.

Boenciuc Elvira, Școala de Jurnalism STUDENTUS