Premiera online a documentarului „Dor de casă”

Migrație
https://www.facebook.com/events/1085591738544051/

Pe data de 18 decembrie este marcată Ziua Internațională a Migranților. Cu această ocazie, mâine va avea loc premiera online a documentarului „Dor de casă”, în regia Dianei Vlas.

Evenimentul va începe la ora 19:00 și va fi difuzat live pe privesc.eu si paginile de Facebook UNDP Moldova și OWH Studio. Pelicula va fi disponibilă publicului timp de 10 zile. Filmul abordează tema migrației și redă emoțiile diasporei revenite acasă, care privește realitatea din satele noastre dintr-un alt unghi. Regizoarea și-a propus ca, prin relatările protagoniștilor filmului, să-i determine pe alți moldoveni să se reîntoarcă la baștină și să rămână acasă. Documentarul e structurat pe poveștile a trei familii, pe care dorul le-a readus în Republica Moldova. Mai multe detalii despre premieră și documentar găsiți pe pagina de Facebook UNDP, dar și pe https://www.facebook.com/events/1085591738544051/ 

Schimbările socio-politice, dar și economice care au avut loc în Republica Moldova în perioada de tranziție au afectat procesul de muncă și au influențat tot mai mult plecarea populației în căutarea unei țări care să le ofere un trai decent. Astfel, în ultimile decenii fenomenul migrației a devenit unul dintre cele mai discutate la nivel național, dar și internațional.